Eikö olisi kiva, jos saisit viestisi perille - ehkä jopa hurmaisit yleisäsi. Presidentti Barack Obama on mestaripuhuja, joka tuntee kuulijoiden koukutuskikat.

Kun Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama puhuu, käytössä ovat NLP:stä (Neuro-Linguistic Programming) tutut kikat. Sinäkin voit ottaa ne käyttöön, mutta muista että hyvä esiintyminen ei ole esittämistä.

  • Luo jees-tunnelma. Kun kuulija voi olla samaa mieltä kanssasi, vaikka vain siitä, että ”olette täällä yhteisen ongelman edessä”, yhteys vahvistuu.
  • Pyydä kuulijoita kuvittelemaan asia, josta puhut. Näin siitä tulee osa jokaisen maailmankuvaa.
  • Aloita hitaasti ja nopeuta asteittain. Jaa puheesi 4–8 sanan osiin, joiden jälkeen pidät tauon. Vaihtele rytmiä.
  • Paina peukalo ja etusormi yhteen, kun haluat painottaa jotakin. Yleisö oppii tiedostamattaan huomaamaan, mikä on tärkeää.
  • Toista sanoja ja linkitä asioita yhteen sanoilla ”siispä, niinpä”.

    Lähde: Suunta

    Lue lisää Treenaa itsesi itsevarmaksi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neuro viittaa aisteihin ja neurologisiin prosesseihin eli tiedon käsittelyyn, Linguistic sekä puhuttuun että kehon kieleen ja Programming ajattelun rakenteisiimme.

NLP:tä käytetään esimerkiksi oman henkisen kasvun välineenä, apuna työelämässä tai terapiassa. Ideana on harjoitusten avulla muuttaa omaa ajatteluaan, lisätä tietoisuustaitoja ja parantaa vuorovaikutustaan.

NLP:n uskotaan lisäävän myönteisyyttä ja parantavan itsetuntemusta. Menneisyyden kokemuksista voi löytää voimavaroja tulevaan ja oivaltaa uutta. Keskeistä on oppia muuttamaan negatiivinen kokemus positiiviseksi. MR

Lisää tietoa NLP:stä

Sisältö jatkuu mainoksen alla