Video: Milka Alanen

Katso videolta neljä liikettä, jotka hellivät odotuksen, vauvan kantamisen ja imetyksen jumittamia lihaksia.

Vauvavatsan kannattelu ja pitkät imetyssessiot ovat omiaan jumittamaan etenkin niska-hartiaseudun. Pieni taukojumppa palauttaa lihasten aineenvaihdunnan ja auttaa pitämään jumit ja kivut loitolla. Nämä liikkeet kannattaa tehdä vaikka jokaisen imetyskerran jälkeen. 

Jumppaa näin:

Tee 10–15 toistoa per liike tai suunta ja toista kaikki liikkeet 1–3 kertaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Souda lavat liikkeelle

Seiso ryhdikkäässä asennossa, keskivartalo jämäkkänä. Ojenna kädet vaakasuoriksi eteesi ja lähde koukistamaan niitä kyynärpäät edellä. Rutista lapoja yhteen. Tuo kädet takaisin eteen ja venytä lapoja irti toisistaan. Tee sama liike myös niin, että ojennat kädet suoriksi ylös pään yläpuolelle ja lasket ne kyynärpäät edellä alas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kierrä rankaa

Seiso hyvässä ryhdissä ja lähde kiertämään selkää puolelta toiselle. Hartiat pysyvät alhaalla ja lantio paikallaan. Kädet ovat vartalon edessä (kuten kuvassa), tai voit tehdä liikkeen myös jumppapallon kanssa.

3. Avaa lonkat

Seiso ryhdikkäässä asennossa, keskivartalo napakkana. Nosta toinen jalka koukussa vartalon eteen ja lähde pyörittämään sitä ulospäin. Tee liike myös toiseen suuntaan ja vaihda jalkaa. Halutessasi voit ottaa vastakkaisella kädellä tukea vaikka seinästä tai pöydänreunasta.

4. Pumppaa takareisiä

Mene lattialle selinmakuulle ja nosta toinen jalka koukkuun vartalon päälle. Pidä polvitaipeen takaa kevyesti kiinni ja ojenna jalka kohti kattoa ja laske alas. Liike on tasainen ja pumppaava. Ylä­asennossa jalkapohja osoittaa kattoa kohti.

Asiantuntijana raskausajan liikuntaan erikoistunut personal trainer Riina Laaksonen, nordicfitmama.fi

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla