Uudenlaisessa fetasalaatissa maistuvat vihreä salaatti, rucola ja yrtit, pähkinät ja hedelmät.
200 g feta- tai salaattijuustoa palana
1 (luomu)sitruuna
½ dl hienonnettua basilikaa
70 g macadamiapähkinöitä
1 ruukku rucolaa
1 ruukku rapeaa salaattia
½ rkl pähkinäöljyä
½ rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 granaattiomenan siemenet tai viinirypäleitä
1. Murenna juusto kulhoon käsin taitellen. Pese ja kuivaa sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan keltaista kuorta juuston sekaan. Puserra joukkoon 3 rkl sitruunan mehua. Mausta basilikalla. Anna ainesten vetäytyä huoneenlämmössä puolen tunnin ajan.
2. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa pähkinät veitsellä leikkuulaudan päällä ja lisää juustoseokseen käännellen.
3. Mittaa öljyt toiseen salaattikulhoon ja pyöräytä niitä kulhon sisäpintoihin halkaistulla valkosipulinkynnellä hieroen. Revi rucola ja salaatinlehdet suupaloiksi kulhoon. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita käsin niin, että salaatinlehtiin tarttuu öljyä.
4. Levitä vihreä salaatti pediksi laakeaan tarjoiluastiaan. Nostele juustoseos kekoina päälle. Lisää granaattiomenan siemenet tai puolitetut viinirypäleet.
4 hengelle
Valmistusaika 40 min
Gluteeniton, munaton
Yhdessä annoksessa:
energiaa 360 kcal
hiilihydraatteja 9 g
rasvaa 30 g (tyydyttynyt 10 g)
proteiinia 12 g
kuitua 4 g
suolaa 1 %
Vinkki
Kaikki pähkinät sopivat salaatteihin. Salaatteihin voi lisätä myös pähkinäöljyä antamaan täyteläistä makua. Useimmiten riittää, että korvaa osan neutraalinmakuisesta öljystä pähkinäöljyllä.