Talvella ravitsemus­terapeutti Hanna Partasen tekee mieli lämmintä ja mausteista ruokaa. Kokeile helppoja reseptejä!

Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen resepteihin (Ht 2/2016) oli pujahtanut muutama painovirhe. Tässä korjatut ohjeet mausteiseen wokkiin ja tummaan naanleipään.

Mausteinen wokki

300 g possun ulkofileetä
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 paprika
150 g lehtikaalia
1 tl raastettua inkivääriä
200 g (riisi)nuudeleita
2–3 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
1 dl tuoretta korianteria silputtuna
marinadi
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl makeaa chilikastiketta (thai)
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
paistamiseen
öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.  
  2. Suikaloi filee ja sekoita joukkoon marinadi. Marinoi jääkaapissa 2 tuntia.
  3. Pese ja kuori porkkanat ja punasipuli. Suikaloi kasvikset. Kuumenna vokkipannulla öljy ja raastettu inkivääri. Lisää kasvikset ja kuullota niitä noin 10 minuuttia. Siirrä pois pannulta.
  4. Keitä nuudelit kypsiksi. Paista possusuikaleet kypsiksi.
  5. Yhdistä kasvikset, nuudelit ja possusuikaleet vokkipannussa, kuumenna ja mausta chilikastikkeella ja soijalla.

4 hengelle  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 25 min + marinointi 3 t + paistaminen 20 min

Munaton, gluteeniton riisinuudelilla ja gluteenittomalla soijakastikkeella

Yhdessä annoksessa

● energiaa 530 kcal

● hiilihydraatteja 38 g

● rasvaa 26 g (tyydyttynyt 6 g)

● proteiinia 23 g

● kuitua 2 g

● suolaa 1,2 %

Tumma ­ naanleipä

3½ dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
¾ dl öljyä
½ kuivahiivapussia
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 dl maitoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
voiteluun
sulatettua voita

  1. Mittaa jauhot, öljy, kuivahiiva, suola ja hunaja kulhoon ja nypi ainekset sekaisin.
  2. Sekoita keskenään maito ja jogurtti. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Huom! Maito-jogurttiseos saattaa juoksettua lämmitettäessä mutta sillä ei ole merkitystä lopputuloksen kannalta.
  3. Vatkaa maito-jogurttiseoksen joukkoon muna ja kaada seos jauhoihin. Vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapalat yksi kerrallaan palloiksi. Kauli ne halkaisijaltaan noin 15 cm letuiksi. Nosta kaulitut letut leivinpaperin päälle pellille ja paista kahdessa erässä noin 5–7 min.
  5. Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla.

8 kpl
 Valmistusaika 30 min + nostatus 1 t + uunissa 7 min

Yhdessä annoksessa (= 1 leipä)

  • energiaa 310 kcal
  • hiilihydraatteja 40 g
  • rasvaa 10 g
  • proteiinia 7 g
  • kuitua 2,5 g
  • suolaa 0,8 %
Sisältö jatkuu mainoksen alla