1 rasia (200 g) (ruskeita) herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl murskattuja saksanpähkinöitä
3 oksaa timjamia
8 viipaletta täysjyväpatonkia
1 dl vuohentuorejuustoa (Chavroux)
3 tl hunajaa
¼ tl mustapippuria myllystä
persiljan tai kirvelinoksia

1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannussa ja paista sieniviipaleita muutaman minuutin ajan lastalla käännellen. Lisää suola, valkosipuli sekä karkeasti murskatut pähkinät ja hienonnettu timjami. Paista muutaman minuutin ajan.

2. Paahda patonkiviipaleet rapeiksi toisella pannulla tai uunissa. Nosta päälle reilut kerrokset tuorejuustoa. Lisää mausteeksi tipoittain hunajaa ja rouhi päälle pippuria. Lisää leiville sieni-pähkinäseos ja tuoreita yrtinoksia.

Kokeile myös:

Sieni-pinaattifrittata

Nokkos-sienipizza

4 annosta, 8 kpl Valmistusaika 15 min

Yhdessä annoksessa (2 toastia)

  • energiaa 280 kcal
  • hiilihydraatteja 13 g
  • rasvaa 21 g (tyydyttynyt 3 g)
  • proteiinia 7 g
  • kuitua 4 g
  • suolaa 1 %