
Yrttistä kaali-lammaspataa kannattaa tehdä isompi satsi kerralla.
NELJÄLLE
Yksi annos 240 kcal, maidoton, laktoositon, gluteeniton
500 g rasvatonta luutonta lampaan lapaa tai paistia
600 g valkokaalia
2 sipulia
3 laakerinlehteä
2 tl rosmariinia
1 tl timjamia
3 dl vettä, jossa 1 rkl lihafondia
3 porkkanaa
100 g siitakesieniä, pakastettuja tatteja tai muita metsäsieniä
vähän pullomargariinia
mustapippuria maun mukaan
1 tl suolaa
persiljaa
1. Leikkaa liha 3-4 sentin paloiksi, jos käytät luista lihaa, varaa sitä 200-300 g enemmän.
2. Suikaloi kaali ja silppua sipulit. Lado lihat, kaali ja sipulit kerroksittain mausteiden kanssa pataan tai paistokasariin.
3. Lisää vesi ja hauduta miedolla lämmöllä tiiviin kannen alla 1,5 tuntia.
4. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja kiehauta ne vesitilkassa kypsiksi. Viipaloi ja paista sienet kevyesti vähässä rasvassa.
5. Lisää porkkanat ja sienet pataan kypsymisen loppuvaiheessa.
6. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon hienonnettua persiljaa.
VINKKI
• Voit lisätä porkkanat ja sienet pataan jo alkuvaiheessa, mutta niiden maku ja rakenne säilyvät parempana, kun lisäät ne vasta lähes kypsään pataan.
• Saat vaihtelua pataan punakaalista ja porsaanlihasta.