Raikas salaatti kelpaa tarjoiltavaksi vaikkapa tuhdin pataruoan päätteeksi.

NELJÄLLE
Yksi annos 130 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

2 appelsiinia tai 4-5 klementiiniä
1 verigreippi tai sweetie
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl kanelia
2 dl vanilja-soijajogurttia
1-2 rkl mintun lehtiä

1. Kuori sitrushedelmät poistaen myös lihan päällä oleva valkoinen osa.
2. Leikkaa hedelmän liha lohkoina kalvoistaan.
3. Nosta hedelmät kulhoon ja mausta juoksevalla hunajalla ja kanelilla.
4. Tarjoile huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä vanilja-soijajogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

VINKKI

  • Kiinteästä hunajasta saa juoksevaa lämmittämällä sitä hetken mikrossa.
  • Koverretut appelsiinin puolikkaat sopivat värikkäiksi annosmaljoiksi salaatille.

OIVALLUS

  • Soijajogurtti on täysin kasviperäistä, siinä ei ole maidon proteiinia tai laktoosia. Se sisältää pääosin monityydyttymätöntä hyvää rasvaa sekä omega-3 ja omega-6 -rasvahappoja.
  • Sweetie on greipin ja pomelon risteytys, sen kuori on limetinvihreä ja hedelmäliha makeaa.
  • Greipin tai greippimehun nauttimista kannattaa välttää useiden lääkevalmisteiden kanssa, sillä sen sisältämä naringetiini saattaa merkittävästi heikentää tai vahvistaa lääkkeiden tehoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla