Välimerellinen herkkurulla alkuruoaksi tai lisukkeeksi.

24 KPL
Yksi annos 47 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton

1 iso kesäkurpitsa
4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa

TÄYTE
50 g pinjansiemeniä
1 ruukku tuoretta basilikaa
200 g laktoositonta raejuustoa
2 rkl paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja hienonnettuna
2 tl sitruunanmehua
ripaus suolaa
¼  tl mustapippuria

1. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa siitä juustohöylällä 24 viipaletta pituussuunnassa. Pirskota viipaleiden päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa ja anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
2. Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Varo, etteivät ne pala. Valuta raejuustosta ylimääräinen neste ja soseuta juusto sauvasekoittimella. Silppua oliivit ja basilika hyvin hienoiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
3. Lusikoi 1 tl täytettä kunkin kesäkurpitsaviipaleen päähän ja kääri rullaksi.

Kokeile myös:

Minttuiset kesäkurpitsat

Kesäkurpitsapihvit

Suklainen kesäkurpitsakakku

VINKKI
• Voit korvata basilikan korianterilla tai meiramilla.

• Pinjansiementen maku täyteläistyy pannulla paahdettaessa.
• Kokeile sitruunalla tai chilillä täytettyjä oliiveja.

OIVALLUS
• Pinjansiemenet sisältävät kaliumia, fosforia ja magnesiumia sekä aminohappo arginiinia, joka vaikuttaa ehkäisevästi sydän- ja verisuonisairauksiin. Ihmisen keho voi käytttää hyväkseen ainoastaan kasviperäisten valkuaisaineiden arginiinia.

• Raejuusto on vähärasvaisimpia tuorejuustojamme, rasvaa 0,3–5 %.