
Kesäkurpitsapihvit täytetään rucolalla, yrteillä ja sipuleilla.
NELJÄLLE
Yksi annos 140 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton
400 g kesäkurpitsaa
RUCOLATAHNA
1 dl silputtua rucolaa
½ dl silputtua persiljaa
½ dl silputtua basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäsipuli varsineen
2-3 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl omenaviinietikkaa
PINNALLE
pippuria, sitruunamehua ja tuoreita yrttejä (esimerkiksi basilikaa tai oreganoa)
1. Leikkaa kesäkurpitsoista kanta ja pala kärjestä pois. Leikkaa kurpitsat pitkittäin sopivan pituisiksi palasiksi. Varaa vähintään neljä palaa syöjää kohti.
2. Laita yrttisilput paloiteltujen sipulien kanssa monitoimikoneeseen ja pyöräytä silpuksi. Lisää osa öljystä ja mausta seos. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
3. Levitä puolet kesäkurpitsapaloista leikkuulaudalle ja sivele niille paksulti rucolatahnaa. Nosta toiset kesäkurpitsapalat päälle ja paista nämä yrttitäytteiset pihvit kuumalla pannulla, mieluiten ilman rasvaa pari minuuttia molemmilta puolilta, kunnes pinta on saanut väriä.
4. Ripottele valmiille pihveille hiukan sitruunamehua ja pippuria sekä silputtua basilikaa tai oreganoa juuri ennen tarjoilua.
Kokeile myös:
VINKKI
• Saat helpon kastikkeen kun sekoitat ylijääneen rucolatahnan maustamattomaan jogurttiin tai kevytkermaviiliin.
• Kesäkurpitsaa löytyy myös keltaisena. Pihveihin voi käyttää molempia värejä.
• Kesäkurpitsat ovat maukkaimmillaan pieninä ja napakoina.