
Punainen chili ja tuore korianteri antavat väriä salaatille.
NELJÄLLE
Yksi annos 245 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon
1 kg kiinteää keitettyä perunaa
2 dl keltaisia linssejä
1 pieni keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
½-1 iso punainen chilipaprika
2 tomaattia
½ tl currya
1-2 rkl silputtua tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria
1-2 rkl rypsiöljyä kuullottamiseen
1. Huuhdo linssit huolellisesti. Keitä niitä 7-10 minuuttia ja valuta vesi pois.
2. Kuori ja paloittele keitetyt perunat, silppua kuoritut sipulit, hienonna chili ilman siemeniä, poista sisukset tomaateista ja lohko ne.
3. Kuullota öljytilkassa sipulisilput, pienitty chili ja curry. Lisää hetken kuluttua perunat, tomaattilohkot ja viimeiseksi linssit. Mausta korianterilla, suolalla ja mustapippurirouheella.
Sopii tarjoiltavaksi lämpimänä tai kylmänä.
VINKKI
- Salaattiin voi käyttää myös muun värisiä kypsennettyjä linssejä, papuja tai kikherneitä.
- Kokeile perunan sijaan makeampaa bataattia.
- Linssit ovat valmiita keitettäväksi, kun niiden huuhteluvesi on kirkasta.
- Keitä linssejä valmiiksi jääkaappiin, jossa ne säilyvät viikon verran, ja ripottele niitä keittoihin, kastikkeisiin, muhennoksiin ja erilaisiin salaatteihin.