Pähkinä-maissicouscous on jo sinällään ravitseva ruoka, mutta toimii hyvin myös maistuvana lisukkeena.

1–2 valkosipulinkynttä
2 rkl pähkinä- tai oliiviöljyä
200 g pakastemaissinjyviä
¼ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
50 g (6 kpl) pehmeitä,
kuivattuja aprikooseja
40 g (¾ dl) cashewpähkinöitä
2 dl couscousia
2 dl kasvislientä
½ tl kurkumaa
¼ dl sitruunan mehua
½ dl hienonnettua minttua ja persiljaa

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannussa tilkka öljyä, lisää maissinjyvät ja valkosipuli. Kuumenna, kunnes maissi on sulaa. Mausta suolalla
ja pippurilla.
2. Puolita pähkinät ja paahda kuivalla, kuumalla pannulla. Suikaloi aprikoosit.
3. Mittaa couscous kattilaan. Kuumenna kasvisliemi erikseen, sekoita joukkoon kurkuma ja kaada liemi kiehuvana couscousin päälle. Jätä kannen alle kypsymään 6 minuutiksi.
4. Sekoita couscous kahdella haarukalla nostellen irtonaiseksi. Voit lisätä tilkan öljyä. Sekoita joukkoon maissi-valkosipuliseos sekä pähkinät, aprikoosit, sitruunamehu ja hienonnetut tuoreyrtit.

4 hengelle
Valmistusaika 20 min
Laktoositon, munaton
Yhdessä annoksessa:
energiaa 360 kcal
hiilihydraatteja 48 g
rasvaa 13 g (tyydyttynyt 2 g)
proteiinia 8 g
kuitua 5 g
suolaa 0,6 %

Vinkki
Pähkinä-maissicouscousin kanssa maistuvat broileripihvit tai -vartaat, karitsan paahtopaistit tai fileet ja erilaiset kasvispihvit. Varaa tarjolle sitruuna- tai limettilohkoja ja vihreää salaattia.