Pastavuoat ja makaronilaatikot sisältävät maitoa sekä usein myös juustoa, niinpä kalsiumia on niissä runsaasti.

200 g tuoreita lasagnelevyjä
200 g mozzarellajuustoa (24 % rasvaa)
100 g pinaattia
100 g tomaattipyreetä
200 g luumutomaatteja (kiinteitä)
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
juustokastike
5 dl kevytmaitoa
½ dl vehnäjauhoja
½ kasvisliemikuutiota
¼–½ tl raastettua muskottipähkinää
75 g voimakasta juustoraastetta

1. Huuhtele ja valuta pinaatti ja valmista juustokastike: Kuumenna 4 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot desilitraan maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen ja kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutio, muskotti ja juustoraaste.

2. Lado pastalevyt työlaudalle ja voitele ne tomaattipyreellä, lisää jokaiselle pinaattia ja mozzarellaa palasina,
kääri rullalle ja leikkaa rullat 3–4
sentin viipaleiksi.

3. Lado viipaleet öljyttyyn uunivuokaan vieri viereen, lisää viipaloidut tomaatit ja kaada päälle juustokastike.

4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes ruoka saa kauniin värin.

5. Anna hiukan vetäytyä leivinpaperin ja liinan alla ennen tarjoilua, tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Kalsiumia 660 mg/annos
4 annosta
Valmistusaika 55 min