Maittava perunasalaatti syntyy varhaissadon antimista.

KUUDELLE
Yksi annos 210 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

1 kg varhaisperunoita
2 salotti- tai kesäsipulia varsineen
½ kurkku
nippu retiisejä
2 dl silputtuja yrttejä

Kastike
2-3 rkl omenamehua
3 rkl viinietikkaa tai balsamietikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
6 rkl rypsiöljyä

1. Keitä perunat kovan kypsiksi ja jäähdytä hetki.
2. Sekoita kastike salaattikulhossa ja lisää joukkoon silputtu sipuli.
3. Kun perunat ovat vielä vähän lämpimiä, lohko ne ja nosta kastikkeeseen palat toisistaan erotellen. Ripottele päälle puolet yrttisilpusta ja sekoita varovasti. Anna maustua hetken aikaa.
4. Viipaloi kurkku ja retiisit. Lisää joukkoon myös vähän silputtuja sipulinvarsia. Sekoita kasvikset ja loput yrtit varovasti nostellen perunoiden joukkoon.

VINKKI

• Salaatti on mukava lisäke ulkona nautittavalle grillimakkaralle tai savukalalle, koska sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennakkoon.

• Voit lisätä salaattikastikkeeseen 2-3 rkl makeaa sinappia.

• Kun haluat salaatista ruokaisamman sekoita joukkoon esimerkiksi leikkelelihaa, vihreitä papuja, kivettömiä oliiveja tai vähärasvaista fetajuustoa.

OIVALLUS

• Keitetty ja jäähtynyt peruna pitää nälkää paremmin kuin kuuma peruna, sillä sen tärkkelys hajoaa elimistössä hitaammin.