Rasva tekee hyvää terveydelle, mutta laihdutuksessa rasvan laadulla ei ole suurta merkitystä. Lue, miten ravitsemuksen asiantuntija Patrik Borg neuvoo ajattelemaan rasvoista.

1 Keskity siihen, mitä rasvaa kannattaa syödä.

Jätä sen sijaan vähemmälle sen pohtiminen, mitä rasvaa ei kannata syödä. Käytä vaihdellen erilaisia öljyjä, öljypohjaisia tuotteita, rasvaista kalaa, pähkinöitä ja siemeniä.

2 Rasvan vaikutus terveyteen on suuri, pidä se fokuksessa.

Omaan ajatteluunsa ei kannata sotkea painonhallintaa, koska rasvojen vaikutus kiloihin on melko vähäinen.

3 Painonhallinnan kannalta rasvan laadun vaikutus on pieni.

Jos painoasia kuitenkin mietityttää, huomaa, että tyydyttymättömät rasvat kertyvät elimistön rasvakudokseen huonommin kuin tyydyttyneet.

4 Muista pähkinät.

Kourallinen pähkinöitä päivässä on helppo tapa edistää terveyttä.

5 Kaupassa on muitakin öljyjä kuin rypsi- ja oliiviöljy.

Kokeile erilaisia öljyjä erilaisiin ruokiin. Samalla monipuolistat saamiesi rasvojen ravitsemuksellista laatua.

Neuvot antoi ravitsemuksen asiantuntija Patrik Borg.

Katso video: Onnen tavoittelu laihduttaa

Lue lisää:

Lisää ruokavalioon hyvää rasvaa - ja laihdu
Kasviöljyissä löytyy - mikä käy mihinkin
Kasviöljyä koneeseen
Pähkinä on terveyspommi

Rypsiöljy on ylivoimainen välttämättömien rasvahappojen lähde. Se sisältää noin 20 kertaa enemmän omega-3-rasvahappoja kuin oliiviöljy.

Riittävästi omega-3:a saa päivässä, kun käyttää rypsiöljypohjaista salaatinkastiketta ja leivällä margariinia.