Rasva tekee hyvää terveydelle, mutta laihdutuksessa rasvan laadulla ei ole suurta merkitystä. Lue, miten ravitsemuksen asiantuntija Patrik Borg neuvoo ajattelemaan rasvoista.
1 Keskity siihen, mitä rasvaa kannattaa syödä.
Jätä sen sijaan vähemmälle sen pohtiminen, mitä rasvaa ei kannata syödä. Käytä vaihdellen erilaisia öljyjä, öljypohjaisia tuotteita, rasvaista kalaa, pähkinöitä ja siemeniä.
2 Rasvan vaikutus terveyteen on suuri, pidä se fokuksessa.
Omaan ajatteluunsa ei kannata sotkea painonhallintaa, koska rasvojen vaikutus kiloihin on melko vähäinen.
3 Painonhallinnan kannalta rasvan laadun vaikutus on pieni.
Jos painoasia kuitenkin mietityttää, huomaa, että tyydyttymättömät rasvat kertyvät elimistön rasvakudokseen huonommin kuin tyydyttyneet.
4 Muista pähkinät.
Kourallinen pähkinöitä päivässä on helppo tapa edistää terveyttä.
5 Kaupassa on muitakin öljyjä kuin rypsi- ja oliiviöljy.
Kokeile erilaisia öljyjä erilaisiin ruokiin. Samalla monipuolistat saamiesi rasvojen ravitsemuksellista laatua.
Neuvot antoi ravitsemuksen asiantuntija Patrik Borg.
Katso video: Onnen tavoittelu laihduttaa
Lue lisää:
Lisää ruokavalioon hyvää rasvaa - ja laihdu
Kasviöljyissä löytyy - mikä käy mihinkin
Kasviöljyä koneeseen
Pähkinä on terveyspommi
Rypsiöljy on ylivoimainen välttämättömien rasvahappojen lähde. Se sisältää noin 20 kertaa enemmän omega-3-rasvahappoja kuin oliiviöljy.
Riittävästi omega-3:a saa päivässä, kun käyttää rypsiöljypohjaista salaatinkastiketta ja leivällä margariinia.