1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 l (70 g) tuoretta pinaattia tai 100 g pakastepinaattia
2 rkl öljyä ja 1 rkl öljyä tai voita voiteluun
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
8 kananmunaa
1 dl kasvirasvakermaa (15 %)
1 pussi (150 g) juustoraastetta (mozzarella)
1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa

1. Puhdista ja paloittele sienet. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet, kiehauta väljässä vedessä ja valuta. Puserra nyytiksi ja hienonna veitsellä leikaten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Kuumenna rasva pannussa ja paista ensin sieniä hetken aikaa. Lisää sitten pinaatti, valkosipuli ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia.

3. Riko munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja juustoraaste. Yhdistä joukkoon sieni-pinaattiseos.

4. Vuoraa vuoka (noin 24 x 28 cm) leivinpaperilla ja voitele pinta öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja seos on hyytynyt. Anna jäähtyä.

5. Leikkaa frittata pieniksi annospaloiksi ja tarjoa noutopöydässä salaatin kanssa tai pakkaa mukaan piknikille.

Kokeile myös:

Sienitoastit

Nokkos-sienipizza

10 annospalaa
Valmistusaika 15 min + paisto 20 min
Gluteeniton

Yhdessä annospalassa

  • energiaa 160 kcal
  • hiilihydraatteja 0,5 g
  • rasvaa 13 g (tyydyttynyt 4 g)
  • proteiinia 9 g
  • kuitua 0,5 g
  • suolaa 0,6 %