Lue vinkit, kuinka lastenlääkärit hoitavat flunssansa ja hankkivat vastustuskykyä räkätauteja vastaan.

Professori Olli Ruuskanen, TYKSin lastenklinikka:

Heti kun saan flunssan oireita, otan cocktailin 2 tablettia sinkkiä, 2 tablettia Echinacheaa ja tabletin C-vitamiinia. Tämän annoksen otan 2–3 kertaa vuorokaudessa 3–4 vuorokauden ajan. Otrivin Duo on hyvä nenäsuihke, sillä se paitsi supistaa limakalvoja, myös vähentää liman eritystä. Yskään käytän tulehduskipulääke naprokseenia, josta on tutkimusnäyttöäkin. Vaimoni sanoo että näillä konsteilla minulla tavallisesti on vain ”alkava flunssa”, joka hoituu nopeasti.

Yritän pitää itseni hyvässä kunnossa: käyn salilla, nukun 7 tuntia, en ota turhaa stressiä ja tulevaisuudessa aion kävellä kaksi kertaa viikossa 6 km lopetettuani työt. Jos sairastaisin toistuvasti flunssia, söisin Gefilus-kapselin aamulla ja illalla.

Lääketieteentohtori Aino Ruohola, TYKSin lastenklinikka:

Jos flunssa iskee, pyrin lepäämään. Oireisiin käytän turvotusta lievittäviä nenäsuihkeita ja särkylääkkeitä. Nenäkannukin on hankittu nenän huuhteluun, mutta torjunta on onnistunut sen verran hyvin, ettei sitä ole vielä tarvittu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yritän välttää taudit syömällä monipuolisesti, C-vitamiinia saan hedelmistä, D-vitamiinia otan lisää purkista. Tärkeintä ehkäisyä on se, etten kaiva viruksia nenästäni enkä tunge niitä sinne. Vältän siis tietoisesti kaivamasta nenää ja hankaamasta silmiä. Puhdas pumpulipuikko käyttöön, jos ehdotonta tarvetta. Käsiä pesen tiheään ja käytän käsihuuhteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lastenlääkäri Paula Tähtinen, TYKSin lastenklinikka:

Hoidan flunssaista oloa levolla ja mamman mustaherukkamehulla  hetki alkuunsa. Otan tulehduskipulääkkeitä ja Panadolia tarvittaessa. Nenän limakalvoja supistavat suihkeet helpottavat tukkoisuutta lähinnä yöaikaan. Yskänlääkkeeni on hunaja. Lastenhuoneessa on ilmankostuttaja, josta tuntuu olevan hieman apua kovilla pakkasilla, kun sähkölämmitteisen talon huoneilma on muuten kovin kuivaa.

Vastustuskykyä vahvistan liikkumalla ja syömällä terveellisesti, vitamiinien saamiseksi tarvitaan paljon hedelmiä ja vihanneksia. Käytämme D-vitamiinivalmistetta, aikuiset talviaikaan ja lapset ympäri vuoden sekä maitohappobakteeria sisältäviä valmisteita varsinkin flunssa-aikaan. Käsiä pestään ja yleisestä hygieniasta huolehditaan.

 

32v terveenä, nyt 37.8

on monen ikäisiä funssia. ei kannata luulĺla että joku lääke auttaa, ennen kuin on kolme kertaa onnistunut peräkkäin.

flunssan ehkäisyyn auttaa >sään mukainen vaatetus<.

tuo tarkoittaa että laittaa syys- ja talvivaatteet viikkoa aiemmin kun olisi tarve. 

keväisin ei saa vaihtaa liian aikaisin ainakaan takkia kevyempään ja syksyllä talvitakki + "alustakki", siis villatakki korkealla kauluksella alle, hieman ylipukeutuen.

En ole sairastanut 40 vuotispäivän jälkeen 30 vuoteen, nyt sairastuin kun jouduin auttamaan onnettomuuden uhria, autossani oli vain syystakki.

  • ylös 82
  • alas 106
Sisältö jatkuu mainoksen alla