Leena Uotila joutuu kuuntelemaan kroppansa viestejä aina vain tarkemmalla korvalla. Varsinkin selkä vihottelee näyttelijälle, joka nähdään Kiiltokuvia-televisiosarjassa tänä syksynä. Lue, kuinka selkäkivut pysyvät loitolla.

Ikääntyminen on saanut näyttelijä Leena Uotilan, 67, kehon viestittelemään kiihtyvällä tahdilla. Erityisesti selällä tuntuu olevan asiaa.

Leena Uotilan selkä on suora kuin kaapin seinä. Kun näyttelijä näki sen röntgenkuvassa, hän puhkesi spontaanisti nauramaan.

Suoran selän aiheuttamia kremppoja Uotila ehkäisee näin:

1 Iyengarjooga

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jooga lisää notkeutta ja voimaa selkääni. Iyengarjoogassa on tärkeää, että jooga-asanat tehdään tarkasti. Apuna käytetään palikoita ja vöitä. Teatterissa käymilläni tunneilla käytän muun muassa palikoita, jotta käteni ulottuisivat paremmin oikeaan asentoon.

Myös Pilates on ehkäissyt selkäkipuja.

2 Hyvät kengät

Kävelen paljon, enkä suostu käyttämään vapaa-ajallani mitä tahansa kenkiä. Näyttämöllä joutuu välillä keikkumaan sellaisilla jalkineilla, että illan jälkeen tietää olleensa töissä.

Haluan kengät, joilla on hyvä kävellä – ulkonäkö ei ole niin tärkeä. Usein valintani ovat lenkkarit.

Pyysin hiljattain kenkäkaupassa myyjää myymään minulle kengät, joilla on hyvä kävellä mutta voin piipahtaa samoilla jalkineilla kahvilaan. Sainkin hyvät, mustat kävelykengät: matala korko ja päällä remmi tukemassa jalkaa.

3 Uiminen

Rakastan sitä tunnetta, kun pää liukuu veteen. Meillä on muutaman muutaman teatterilaisen uimakerho, joka on käynyt yhdessä aamupäivisin hallissa jo 20 vuotta.

Kävin aikuisena uinnin tekniikkakurssin, jossa käytiin läpi eri tyylit, mutta silti sammakko on valintani.

Kun kaipaan treeniin vauhtia, vaihdan vesijuoksuun.

Lue lisää:

Video: Kylli Kukkin pehmeä joogasarja

Jooga ja venyttelyt vertailussa

Jalkakivusta eroon

Syksyllä 2014 Leena Uotila nähdään televisiosarjassa Kiiltokuvia, joka kertoo neljän sukupolven tarinaa rakastamisesta ja rakastumisesta. Televisiossa Uotila on viimeksi loistanut Klikkaa mua -sarjassa.

Helsingin kaupunginteatterissa Uotila jatkaa näytelmissä Järki ja tunteet ja Vielä ehtii. Elokuva Eila, Rampe ja Likka ensi-illassa tapaninpäivänä 2014.

Monet muistavat Uotilan erityisesti Muumilaakson tarinoista, joissa hän on kertojan lisäksi lainannut äänensä muun muassa Vilijonkalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla