Prinssi Louis nukkui äitinsä käsivarsilla perheen saapuessa St. Jamesin kappeliin. Kuva: MVPhotos
Prinssi Louis nukkui äitinsä käsivarsilla perheen saapuessa St. Jamesin kappeliin. Kuva: MVPhotos

Kuningatar Elisabet ja hänen puolisonsa prinssi Philip eivät osallistuneet Lontoossa järjestettyyn kastetilaisuuteen.

Cambridgen herttuaparin Williamin ja Catherinen kuopus kastettiin eilen 9. heinäkuuta. Prinssin nimi Louis Arthur Charles julkistettiin yleisölle jo huhtikuun lopussa, neljä päivää prinssin syntymän jälkeen. 

Kastetilaisuudessa Williamin ja Katen perhe esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä kaikkien kolmen lapsensa kanssa. Perhe saapui St. Jamesin kappeliin hyväntuulisina. Kate kantoi sylissään nukkuvaa pikku prinssiä, ja William puolestaan talutti prinssi Georgen, 4, ja prinsessa Charlotten, 3, isällisesti kirkkoon. 

Video: Instagram / @kensingtonroyal

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Prinssi Louisin kastemekko on tarkka jäljennös kuningasperheen suvussa jo vuodesta 1841 asti käytetystä mekosta. Mekossa on kastettu muun muassa Louisin sisarukset. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Instagram / @kensingtonroyal

Prinssi Louisin kastoi Canterburyn arkkipiispa Justin Welby. Onnellisen näköinen Kate jäi hetkeksi juttelemaan arkkipiispan kanssa kirkon oville, ennen kuin herttuatar siirtyi Louisin kanssa sisälle kirkkoon.

Kuva: Instagram / @kensingtonroyal

Kastejuhlat olivat pienet ja intiimit, sillä vieraita oli vain muutama kymmen. Kuningatar Elisabet ja hänen puolisonsa prinssi Philip eivät osallistuneet juhliin. 

Mukana kastetilaisuudessa olivat muun muassa Williamin veli prinssi Harry, ja tämän tuore vaimo, Sussexin herttuatar Meghan. Myös Williamin ja Harryn isä, Walesin prinssi Charles osallistui juhliin vaimonsa Cornwallin herttuattaren Camillan kanssa. 

Juhlissa oli mukana myös Katen perhettä. Kuvaajien salamavalot suuntautuivat prinssi Louisin jälkeen Katen siskoon Charlotte ”Pippa” Middletoniin, 34, joka odottaa esikoistaan yhdessä puolisonsa James Matthewsin kanssa. Lapsen laskettu aika on lokakuussa. 

Kuva: MVPhotos

Cambridgen herttuapari poistui kirkosta hymyillen. Prinssi Louis oli edelleen rauhallisena Katen sylissä, ja prinssin ensimmäiset juhlat näyttivät menneen oikein hyvin. 

Kuva: MVPhotos

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla