Sauvakävelystä saa enemmän irti, kun keho on kunnolla lämmin ennen lenkkiä. Hanna Sumarin Sauvakävelykoulussa opitaan nopea verryttely.

Liikuntavalmentaja Eija Holmala näyttää, miten muutama napakka venytys ja vartalon kierto lämmittää lihakset sauvakävelyä varten. Meno on lenkin alusta asti mukavampaa ja turvallisempaa.

Katso myös Hanna Sumarin Sauvakävelykoulun muut osat
Opi oikea tekniikka sauvakävelyyn

Venyttele lihakset sauvakävelyn jälkeen

Laulaja Irinan kanssa juttelimme mm. siitä, pitäisikö äideillä olla kotonaan oma ”man cave”, paikka jonne vetäytyä ihan omiin oloihinsa. Siis muu kuin keittiö! Entä missä Irina itse rentoutuu parhaiten?

Lue myös, miksi Irina on aina kammonnut konflikteja. Muistathan, että tilaajana voit lukea uuden lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys.

Kumara sometusasento, "somejumi", sotkee lantion ja rintakehän keskiasennon, joka on hyvän ryhdin a ja o. Katso videolta, miten löydät sen.

Brother John

Hyvän ryhdin peruspalikat kuntoon: näin haet lantion ja rintakehän keskiasennon

”Someselkä”, ”somehartiat” tai ”someniska” (”textneck”) tulevat kaikki pyöreäselkäisyydestä. Siihen on paras ja käytännössä ainut kunnolla toimiva apu istuminen yläkroppa rennossa mutta liikeaktiivisessa, hyvässä ”seisomaryhdissä” ja jalat tuettuina istuinluista muita mikrovirtauksia juuri häiritsemättä. Tämä ihmetemppu voidaan tehdä keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla joka on varmasti muotoiltu ihmisen anatomian mukaan (useimmat eivät ole).
Lue kommentti