Raakel Lignell on viiden lapsen äiti, joka joutui elämänmuutosta tehdessään pohtimaan, kenen tarpeet asettaa etusijalle. Ravintotieteilijä Patrik Borg kannustaa terveeseen itsekkyyteen.

Muiden pyöriteltävissä oleva ihminen on heikoilla painonpudotuksessa, ravintotietelijä Patrik Borg varoittaa.

- Jos aina toteuttaa kaiken, mitä toiset toivovat, ja uhrautuu muiden edestä, omasta hommasta ei tule mitään, Patrik sanoo.

Niin sanottu oman tontin vahvistaminen onkin asia, joka auttaa alkuun elämänmuutoksessa. Aikaa ja energiaa pitää riittää myös itselle.

Raakel Lignell kertoo, että tämän asian opettelu on ollut myös hänelle työn takana.

- Lasten kasvettua tuli lisää aikaa, jolloin alkoi miettiä, kuka olen tai mitä haluan. Kuuluuko minun olla onnellinen vai menenkö aina muiden tarpeiden mukaan, jo näissä asioissa oli paljon pohdittavaa.
   
 

Raxun lempireseptit ja jumpat löydät täältä.

Laulaja Irinan kanssa juttelimme mm. siitä, pitäisikö äideillä olla kotonaan oma ”man cave”, paikka jonne vetäytyä ihan omiin oloihinsa. Siis muu kuin keittiö! Entä missä Irina itse rentoutuu parhaiten?

Lue myös, miksi Irina on aina kammonnut konflikteja. Muistathan, että tilaajana voit lukea uuden lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys.

Kumara sometusasento, "somejumi", sotkee lantion ja rintakehän keskiasennon, joka on hyvän ryhdin a ja o. Katso videolta, miten löydät sen.

Brother John

Hyvän ryhdin peruspalikat kuntoon: näin haet lantion ja rintakehän keskiasennon

”Someselkä”, ”somehartiat” tai ”someniska” (”textneck”) tulevat kaikki pyöreäselkäisyydestä. Siihen on paras ja käytännössä ainut kunnolla toimiva apu istuminen yläkroppa rennossa mutta liikeaktiivisessa, hyvässä ”seisomaryhdissä” ja jalat tuettuina istuinluista muita mikrovirtauksia juuri häiritsemättä. Tämä ihmetemppu voidaan tehdä keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla joka on varmasti muotoiltu ihmisen anatomian mukaan (useimmat eivät ole).
Lue kommentti