Raakel Lignell on viiden lapsen äiti, joka joutui elämänmuutosta tehdessään pohtimaan, kenen tarpeet asettaa etusijalle. Ravintotieteilijä Patrik Borg kannustaa terveeseen itsekkyyteen.

Muiden pyöriteltävissä oleva ihminen on heikoilla painonpudotuksessa, ravintotietelijä Patrik Borg varoittaa.

- Jos aina toteuttaa kaiken, mitä toiset toivovat, ja uhrautuu muiden edestä, omasta hommasta ei tule mitään, Patrik sanoo.

Niin sanottu oman tontin vahvistaminen onkin asia, joka auttaa alkuun elämänmuutoksessa. Aikaa ja energiaa pitää riittää myös itselle.

Raakel Lignell kertoo, että tämän asian opettelu on ollut myös hänelle työn takana.

- Lasten kasvettua tuli lisää aikaa, jolloin alkoi miettiä, kuka olen tai mitä haluan. Kuuluuko minun olla onnellinen vai menenkö aina muiden tarpeiden mukaan, jo näissä asioissa oli paljon pohdittavaa.
   
 

Raxun lempireseptit ja jumpat löydät täältä.

Säveltäjä ja tuottaja Leri Leskinen keskittyy ennen tärkeää esiintymistä hengittämiseen. Videolla Leri kertoo tärkeät rituaalinsa ennen h-hetkeä.

Mikä luovassa työssä on kaikkein vaikeinta?  Entä mikä on muusikon suurinta herkkua viikonloppuisin? Lue Hyvä terveys 5/18!

Muistathan, että tilaajana voit lukea lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

Vanhempi saa tyriä ja töppäillä, olla epäoikeudenmukainenkin. Täydellisyyttä ei kannata tavoitella, muistuttaa lastenpsykiatri.

Lue myös, miksi hulluttelu on Jari Sinkkosen mielestä tärkeää.

Muistathan, että tilaajana voi lukea Hyvä terveys -lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys/