Pysyvää painonhallintaa tavoitteleva Raakel Lignell ei uskalla avata karkkipussia. Ravintotieteilijä Patrik Borg tietää, miksi ei ehkä kannatakaan.

Makeanhimo on yksi peikko, joka vaanii laihduttajaa. Myös Raakel Lignell tietää, miten yhden karkin nappaaminen päättyy siihen, että koko pussi on tyhjä ja olo kamala.

Alussa Raakel ei syönyt lainkaan herkkuja, koska hän pelkäsi repsahduksia. Silti yksi rakkaus ei lähtenyt viereltä edes tiukimpina laihdutusaikoina.

-  Tummaa suklaata olen syönyt koko ajan vähän, se on kuulunut elämään, mutta sen syöminen ei olekaan koskaan lähtenyt käsistä, Raakel huomauttaa.

Ravintotietelijä Patrik Borgin mielestä tämä on täysin loogista. Hän kertoo videolla, miksi joku herkku aina sekoittaa syöjänsä pään ja joku ei tee sitä koskaan.

Raxun lempireseptit ja jumpat löydät täältä.

Säveltäjä ja tuottaja Leri Leskinen keskittyy ennen tärkeää esiintymistä hengittämiseen. Videolla Leri kertoo tärkeät rituaalinsa ennen h-hetkeä.

Mikä luovassa työssä on kaikkein vaikeinta?  Entä mikä on muusikon suurinta herkkua viikonloppuisin? Lue Hyvä terveys 5/18!

Muistathan, että tilaajana voit lukea lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

Vanhempi saa tyriä ja töppäillä, olla epäoikeudenmukainenkin. Täydellisyyttä ei kannata tavoitella, muistuttaa lastenpsykiatri.

Lue myös, miksi hulluttelu on Jari Sinkkosen mielestä tärkeää.

Muistathan, että tilaajana voi lukea Hyvä terveys -lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys/