Miksi ei koskaan puhuta siitä, jos avioliitossa oleva nainen ei saa seksiä miehen sairaudesta johtuvan kyvyttömyyden vuoksi? Nainen kaipaa yhdyntää, kaikenlaiset hipelöinnit eivät ainakaan minua tyydytä. Olen 60- vuotias ja kaipaan älyttömästi kunnon seksiä. Mieheni ei enää pysty – mitä teen. Saan itselleni kyllä orgasmit, kun on tosi vaikeaa. Onko minun lähdettävä vieraisiin? Mitä teen?

Miehesi kannattaa kääntyä urologian erikoislääkärin puoleen. Sairauksista johtuvia erektiovaikeuksia voidaan hoitaa usein tehokkaasti joko kyseisen sairauden lääkehoitoa tehostamalla tai muuttamalla. Tämän lisäksi nykyiset erektiolääkkeet ovat varsin tehokkaista myös sairauksista johtuvien erektiovaikeuksien hoidossa. Jos suun kautta otettavat erektiolääkkeet eivät auta, voidaan kokeilla myös siittimeen ennen yhdyntää pistettävää alprostadiiliä (Caverject). Erektiovaikeuksista kärsivää miestä voi aina myös opettaa käyttämään erilaisia tehokkaita seksivälineitä yhdyntää kaipaavan puolisonsa tyydyttämisessä.

Ikääntyvät parit joutuvat kuitenkin ennemmin tai myöhemmin kokemaan, että jommankumman halut tai kyvyt hiipuvat ennen toista. Seksiä kaipaavalle osapuolelle tämä on monesti kovinkin kipeää. Ikääntyessä nuoruuden seksin merkitys lähes aina vähenee korvautuen hellyydellä ja jaetuilla muistoilla. Parin vaihtaminen tai ”vieraisiin” lähteminen ei useimmiten kannata, sillä toveruus ja kumppanuus on useimmille ikäihmisille seksiä paljon tärkeämpi asia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää erektio-ongelmista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matti Huttunen
psykiatri ja psykoterapeutti

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Voi pyhä sylvi..Mistä näitä saakelin alhaisia selkärangattomia pettureita oikein nykyään satelee..Ei puhettakaan toisen ihmisen kunnioittamisesta,kun joku tarve itellä tyydyttämättä!Siitä on rakkaus kaukana,selkäänpuukottamisesta.Elämä kun tuo kaikkea eteen,sairautta ja muuta ja juuri silloin pitäisi toista tukea ja rakastaa,eikä pettää hänen luottamustaan!Eri asia on,jos saa luvan tälläiseen toimintaan.Ja ymmärrän hyvin,miten ikävää on,kun omat tarpeet jäävät taka-alalle,mutta eiköhän asiaan jotain ratkaisua löydy nykypäivänä,kun on terapioita,välineitä ym, eikä se aina tarvitse yhdyntä olla,voi hyvää tehdä ihan muillakin keinoin

  • ylös 28
  • alas 35

Hanki salasuhde,mistä se ukos sitä saa selville.näin tein minäkin,kun ukkoo ei se kiinnosta kuin hyvin harvoin.mul on tällähetkellä 12-vuotta uorempi mun ukkoa mies.kyllä sen kaa lempi loiskuu:)

  • ylös 26
  • alas 29
Sisältö jatkuu mainoksen alla