Moni on niin hurahtanut pyöräilyyn, ettei lopeta sitä edes talvella. Eikä kannatakaan, sillä pyöräilyn hyödyt ovat valtavat.

Moni on hurahtanut pyöräilyyn, eikä syyttä, sillä polkemisesta kertyy hyötyjä kuin itsestään: Saat raitista ilmaa ja piristyt. Ajaessa myös rentoudut, kun on keskityttävä ajamiseen ja ympäristön tarkkailuun. Silloin huolet häipyvät mielestä ja tilalle saa virkistäviä nautintoja.

Arkipyöräily nostaa kuntoa lähes huomaamatta, kun vain kuljet paikasta toiseen etkä urheile suorituskeskeisesti. Se on erinomaista kestävyysliikuntaa, koska suuret lihasryhmät joutuvat töihin. Tällöin syke pysyy riittävän korkealla ja kunto kohoaa. Jalkojen nivelet eivät joudu tärähdyksille alttiiksi, joten polkeminen on nivelystävällistä.

Työmatkapyöräily antaa vielä lisäetuja: se tehostaa ajankäyttöä, kun ei välttämättä tarvitse erikseen mennä harrastamaan liikuntaa. Myös matkakuluissa kertyy säästöä ja hyvää mieltä saa siitä, ettei pyöräily saastuta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Arkipyöräily kannattaa

Lyhyetkin pyrähdykset pyörällä ovat hyväksi terveydelle. Useasta 5—10 minuutin polkemisesta kertyy helposti 30—40 minuutin yhteismatka päivän aikana, joka on jo hyvää terveysliikuntaa. Jos osan matkoista ajaa kovempaa tai raskaammalla vaihteella, syke nousee ja  sydänkin saa sopivaa kuntoharjoitusta.
Arkipyöräilyssä syke on peruskestävyyttä parantavaa eli 60—65 % maksimisykkeestä, mutta nousee ylämäissä korkeammalle. Jos hyppäät pyörän selkään kolme kertaa viikossa ja teet kaikki arkimatkat pyöräillen, saat kerättyä kuntoa kohottavan viikkoannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun pyöräilet työmatkat mahdollisimman säännöllisesti, vaikka kevyemminkin, yllätyt, miten paljon kaloreita kuluu pitemmässä ajassa. Tähän ei helposti pääse työpäivän jälkeisellä kuntoliikunnalla.

Tehoa työmatkoihin

Jos innostut pyöräilemään työmatkasi, muutama perusvinkki tuo tuloksia kuntoilumielessäkin.

Töihin mennessä voit rullailla suhteellisen rauhallista vauhtia, etenkin jos töissä ei ole suihkumahdollisuutta.

Muutaman viikon jälkeen voit kotiin mennessä nostaa tehoja joko lisäten vauhtia tai tekemällä muutaman minuutin tehokkaita spurtteja noin viiden minuutin välein. Vaihtoehtona voit tehdä selkeästi pitemmän lenkin.

Lue myös:

Miten lisätä lihasta?

Anna armoa selälle – vaihda edes asentoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla