Tunnet varmaan jo Viron lahjan Suomen joogaajille, mutta tiesitkö, että Kylli Kukk on myös fysioterapeutti, jonka tärkein viesti kuuluu: Pidä huolta selästäsi!

Joogaohjaaja Kylli Kukk on kokenut elämässään kovia: koulukiusaamisen Neuvosto-Virossa, aviomiehen alkoholismin ja ulkopuolisten vähättelyä. Silti hänet tunnetaan ennen kaikkea valoisasta elämänasenteestaan, lempeydestään ja taidostaan kylvää ympärilleen hyvää oloa.

Kylli ja yltiöpäisen positiivinen asenne elämään kuuluvat yhteen. Lähipiiri, joogaoppilaat ja tutut tuntevat hänen olemuksestaan huokuvan rauhan ja empatian, joka syntyy kun katsoo lempein silmin itseä ja maailmaa.
Sellaisia piirteitä voi itsessään kehittää.

— Kun on joogannut pitkään, mikään ei oikein enää saa mieltä sekaisin. Levollinen olo on vakiintunut ja  ympärillä näkee hyvät asiat. Olen pyrkinyt säilyttämään onnellisuuden ilman, että kukaan voi sitä horjuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos tuntuu epävarmalta, Kylli ojentaa ryhtinsä entistäkin uljaammaksi, lisää huulipunaa ja pyöräilee kesämekossa Töölön torille ostamaan kukkia ja leivoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

— Vastoinkäymisiä ja itkuja on ollut monia. Niihin voi joko takertua tai jättää taakseen. Mieli voi tehdä elämästä helvetin tai paratiisin. On helppoa olla onnellinen, kun ei kadota hilpeyttä, energiaa ja tunnetta, että elämä on vau.

Mielen hyvinvoinnin lisäksi Kylli muistuttaa, ettei sen temppeliä saa unohtaa:

— Meillä ei ole kuin tämä yksi ihana keho, josta kannattaa pitää huolta, mutta ilman stressiä. Jos vaikeuksia tulee, ajattelen, että kaikilla asioilla on alku ja loppu.

Fysioterapeutin näkökulmasta kehon osista yksi on muita tärkeämpi: selkä. Sitä tulee vaalia aivan erityisesti.

— Joogit tapaavat sanoa, että ihminen on sen ikäinen kuin hänen selkänsä. Vaikka vuosia olisi miten paljon, olonsa voi tuntea nuoreksi, jos selkä toimii.
Hyvä ryhti heijastuu olemukseemme ja mieleemme. Pystypäin kulkeva on harvoin alakuloinen.

Joogaopettaja ja fysioterapeutti Kylli Kukkin lempeät pikajumpat hoitavat selkää ja koko kehoa turvallisesti mutta tehokkaasti. Löydät ne kaikki täältä.

 

Kylli Kukin ja Virpi Mellerin kirjoittama Kyllin hyvä – lempeämmän elämän käsikirja ilmestyy 26.8. Kyllin tarinan lisäksi kirjassa on vinkkejä muun muassa kehonhuoltoon, selän vahvistamiseen, stressin lievittämiseen ja rentoutumiseen. Teos on tehty yhteistyössä Hyvä terveys -lehden kanssa ja sen kustantaa Sanoma Media Finland.

Tutustu uutuuskirjaan täällä.

Voi Kylli, on niin ihanaa, kun olet olemassa ja annat meille jäykille suomalaisille hyviä jumppa- ja venyttelyohjeita. Olen itsekin saanut apua koviin kroonisiin selkäkipuihini. Olet kuin aurinko, niin lämmin ja iloinen. Kiitos

Tuula A

  • ylös 108
  • alas 150
Sisältö jatkuu mainoksen alla