Ei mitään selityksiä, koti on kelpo kuntoilupaikka ja täynnä urheiluvälineitä. Ota tyyny käteen ja anna mennä.
Kotoisa tyynyjumppa on kevyt, mutta saat siitä liikkeisiin yllättävän tehokasta lisävastusta. Eivätkä niveletkään rasitu.
Tyynyjumppa käy kaikille, mutta se sopii erityisen hyvin ylipainoisille henkilöille, koska siinä on huomioitu liikkeiden kuormittavuus ja turvallisuus. Jumppa nostaa mukavasti sykettä ja vahvistaa vartalon lihaksia monipuolisesti, mutta pääpaino on keskivartalon lihaksissa.
Jumppavälineeksi kelpaa mikä tahansa tyyny, josta saa hyvän otteen. Tee seuraavat liikkeet kiertoharjoitteluna eli tee ensin kaikki liikkeet kerran, tee sitten uusi kierros 2–3 kertaa. Jumppaa kaksi kertaa viikossa.
Jos on mielestään rapakunnossa tai ylipainoinen, kuntoilu tulee aloittaa hyvin rauhallisesti.
Aluksi liikunta voi tuntua rankalta, vaikka olisi valinnut mieleisen lajin. Kuntoilun jälkeen olo voi olla väsynyt ja lihakset tai nivelet voivat hieman kipeytyä. Keho ei ole vielä tottunut liikuntaan ja tarvitsee aikaa palautuakseen rasituksesta. Muutaman päivän lepo yleensä auttaa, ja sitten taas voi lähteä uudelleen liikkeelle.
Sopiva harjoitusaika on 15–30 minuuttia kahdesti viikossa. Kolmen neljän viikon päästä voi pidentää kullakin liikuntakerralla suoritusaikaa 10–20 minuutilla. Samalla voi ottaa yhden viikoittaisen suorituskerran lisää.
Mikä tahansa liikuntalaji sopii. Pääasia, että siitä pitää ja se mahtuu päiväjärjestykseen. Jumpan lisäksi sopii hyvin nivelystävällinen aerobinen liikunnan, kuten kävely, hiihto tai uinti.