
Talvipyöräily sopii jokaiselle. Se tukee terveyttä, antaa energiaa ja on yhtä vaivatonta kuin kesäfillarointi, kunhan varusteet ovat oikeat.
Kun löydät talvipyöräilyn ilot ja huomaat sen hyödyt, et halua skrapata auton tuulilaseja tai hikoilla ruuhkabussissa enää koskaan. Jos et ole vielä kokeillut, on monta syytä aloittaa!
Miltei millä tahansa ajokilla voi polkea myös pakkasessa, loskassa ja lumessa. Tarvitsee vain pukeutua oikein, varustaa pyörä hyvin ja muuttaa oma asenne.
- Suojaa hyvin jalat, kädet ja kasvot. Käsiin hiihtohanskat, kenkiin lämpöpohjalliset. Ranne- ja nilkkalämmittimet ovat kätevät, kasvojen peitoksi voi vetäistä kaulurin ja päähän pipon, joka peittää myös korvat.
- Kerrospukeudu. Paras päällysvaate on sellainen, joka pitää tuulta ja hylkii kosteutta. Toppa- tai hiihtohousut käyvät hyvin. Niiden alle sopii kerrasto tai paksut sukka- tai villahousut. Lämmin satulansuojus estää peppua paleltumasta.
- Varusta pyörä oikein. Talvipyörän ei tarvitse olla mitenkään erityinen. Vaihteeton mummofillarikin käy talvikeleihin hyvin – mitä vähemmän sellaisia osia, jotka voivat jäätyä, sen parempi. Tärkeintä on, että pyörässä on tarpeeksi leveät nastarenkaat. Edessä ja takana tulee valot, vaatteissa mielellään myös heijastimia. Tarvitset myös kypärän. Jos siinä on ilmastointiaukot, ne kannattaa teipata umpeen.
Haluatko pelata varman päälle? Vie pyörä huollettavaksi ennen talvipyöräilyn aloittamista. Sitten vain satulaan ja menoksi!
Bloggarimme Sanna Malinen on myös innokas talvipyöräilijä. Lue lisää hänen kokemuksistaan täältä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Pysyt kunnossa.
Kunto nousee ja kalorit palavat. 70-kiloinen nainen kuluttaa 30 minuutissa 300 kaloria. Tuiskussa kulutus lisääntyy, sillä lumi tuo lisää vastusta. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan! - Virkistyt.
Mikä energia! Väsymys on tiessään, kun polkee tovin raittiissa ilmassa tai kipakassa pikkupakkasessa. Vuoden talvipyöräilijä Jaakko Alajoelle fillaroinnin virkistävä vaikutus on yksi tärkeimpiä syitä harrastaa lajia. - Liikut ilman kiirettä.
Talvifillarointi antaa vapauden tunteen. Ei ole sidottu aikatauluihin eikä tarvitse odottaa bussia. Lähijuna myöhästyy, pyörä ei koskaan. Toki pyöräilyyn tulee varata enemmän aikaa kuin muina vuodenaikoina. - Säästät rahaa
Pyöräily on ilmaista. Alkusatsaus varusteisiin maksaa vähän, mutta itse pyöräily ei senttiäkään. - Voitat itsesi
Jos ajattelet, että et kykene etkä uskalla, kynnys talvipyöräilylle kasvaa. Mutta kun tiedostat, että tilastojen mukaan talvipyöräily ei ole vaarallisempaa kuin kesäkeleillä ajelu. Kun kokeilet, voitat itsesi!
Seuraa meitä Facebookissa