Muista samettinen avokado, kun haluat olla hyvä sydämellesi, lihaksistollesi ja hermostollesi.

Avokado on rasvaisempi kuin muut hedelmät, mutta sen rasvakoostumus on hyvä. Se muistuttaa lähinnä oliiviöljyä.

Kaliumia avokadossa on suurin piirtein saman verran kuin banaanissa. Kaliumin tasapaino on erittäin tärkeä sydämen, hermoston ja lihaksiston toiminnalle.

Saat avokadosta myös  B-, E- ja K-vitamiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pehmeitä rasvoja

Vaikka 100 grammassa avokadoa on energiaa 200 kilokaloria, myös laihduttaja voi syödä sitä kohtuullisesti. Vihreästä, samettisesta hedelmästä laihduttaja saa pehmeitä rasvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vain vähän avokadoa kannattaa syödä niiden, joiden tulee välttää kaliumia tai jotka syövät verenohennuslääke Marevania.

Pullossa saatavalla avokadoöljyllä voi paistaa ruokansa, kun kaipaa uutta makua. Avokadoöljy on ominaisuuksiltaan melkein sama kuin oliiviöljy.

Avokadoa leivälle

Leikkaa tai lusikoi ruis- tai kauraleivälle pehmeää avokadoa. Lisämakua saa limestä, sitruunasta tai ripauksesta mustapippuria, tabascoa tai chiliä.

Avokadossa ei ole suolaa ja lisänä saat hyviä tyydyttämättömiä rasvoja ja yllättävän paljon kuitua. Neljäsosa isohkosta avokadosta täyttää jo 10 prosenttia päivän kuitutarpeesta.

Parhaalta avokado maistuu huoneenlämpöisenä. Jos ostat kerralla useita, pidä osa pöydällä ja myöhemmin käytettävät jääkaapissa.

Lue lisää
Fineli: Avokadon ravintosisältö

Sisältö jatkuu mainoksen alla