Olen ihmetellen seurannut Hyvä terveys -lehdenkin suosituksia siitä, että mitä rasvaa leivälle. En käsitä enkä löydä selitystä sille, miksi leivän päällä käytettävän rasvan tulisi olla 60–70-prosenttista. Sitä siis suositellaan ennemmin kuin rasvaa alle 60 %. Ymmärrän että rasvaa kyllä tarvitaan, mutta voitteko antaa yksiselitteisen vastauksen, miksi 60–70 % rasva on parempaa ja suositeltavampaa terveyden kannalta?

Suositeltava leipärasva on 60–70 prosenttia rasvaa sisältävä pehmeä margariini siksi, että se turvaa ruokavaliossa riittävän pehmeän rasvan. Pehmeää pitäisi olla vähintään 2/3 kaikesta rasvasta. Meillä on edelleen ruokavaliossamme liian paljon kovaa rasvaa ja liian vähän pehmeää. Jos käytämme leipärasvana kevyttä margariinia, pitäisi kasviöljyä ja muita pehmeän rasvan lähteitä käyttää varsin runsaasti, jotta riittävä pehmeän rasvan osuus tulisi turvattua.

Vielä runsaammin näitä pehmeän rasvan lähteitä pitäisi osata käyttää, jos leipärasvan on maitorasvaa sisältävä vaihtoehto eli esim. voi tai voi-kasviöljyseos. Tällöin vaarana on ruokavalion rasvan määrän suureneminen liiaksi ja painonhallinnan vaikeutuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suositeltavinta on siis valita leipärasvaksi 60-70 % rasvaa sisältävä pehmeä margariini ja käyttää sitä noin 1 tl/leipäviipale. Lisäksi tulisi käyttää päivittäin öljypohjaista salaatinkastiketta noin 1 rkl/salaattinannos ja valita ruoanvalmistukseen ja leivontaan rasvaksi kasviöljy, pullomargariini tai pehmeä rasiamargariini (sama kuin leivälle).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalaa tulisi syödä 2 kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Maitovalmisteista tulisi valita nestemäiset maitovalmisteet eli maito, piimä, viili ja jogurtti rasvattomina tai korkeintaan 1 % rasvaa sisältävinä. Sopiva käyttömäärä on 5–6 dl päivässä. Juustoista tulisi valita enintään 17 % rasvaa sisältäviä ja käyttää niitä nestemäisten maitovalmisteiden lisäksi 2–3 siivua päivässä. Lihasta valitaan vähärasvaiset vaihtoehdot ja leikkeleistä vähärasvaiset täyslihaleikkeleet. Näin saamme ruokavalion rasvan laadun kuntoon ja rasvan määräkin pysyy sopivana.

 

Ursula Schwab

ravitsemusterapian apulaisprofessori

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Ravitsemustieteen dosenttien sekä professorien ja muiden virallista linjaa edustavien asiantuntijoiden (viralliset ravitsemusterapeutit) mielestä suomalaisten tulisi syödä suolatonta, rasvatonta ja runsaasti täysjyväviljaa sisältävää ruokaa margariinilla höystettynä. Nämä ovat työntekijöitä, jotka sanovat, mitä heidän on käsketty sanoa. Nämä virallista linjaa edustavat asiantuntijat kertovat virheellistä tietoa mm. rasvoista ja jopa viljoista.

 

Panosta ruuan laatuun ja kuuntele elimistöäsi.

 

Lehtiä lukemalla ja näitä asiantuntijoita kuuntelemalla saa sen käsityksen, että keskivertosuomalaisen suurimmat ravitsemukseen liittyvät ongelmat ovat tyydyttyneet rasvat, liian vähäinen viljan syönti ja liiallinen punaisen lihan syönti. Toki tätä on aivopesty suomalaisen kalloon, jo vuosikymmenien ajan ja edelleen aivopestään.

 

Kaikilla virallisilla ravitsemusterapeuteilla on niskassa VRN, valtion ravitsemusneuvottelukunta, joka määrittää ravitsemuspoliittisen linjan. Siitä ei noin vain lipsuta, jos mieli pysyä työllistyneenä.

 

Viralliset ravitsemusterapeutit terveyttä edistämässä?

 

http://samisundvik.com/2014/03/21/suutarin-lapsella-ei-ole-kenkia/

 

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

 

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

 

Virallisen tahon ja muiden heitä noudattavien tahojen vuosikymmenten valehtelua, eläinrasvoilla pelottelua ja margariinien sekä viljan massiivisella markkinoinnilla on luotu ihmisille harvakuva, jotta mm. margariinit ja muut prosessoidut kasvirasvat sekä rasvaton maito yhdistettynä runsaaseen viljojen syöntiin olisivat terveellisiä ja jopa terveyttä edistäviä, vaikka näin ei ole. Yksikään tutkimus ei tue käsitystä mm. eläinrasvojen haitallisuudesta kohtuudella käytettynä ja yhdistettynä muuhun terveelliseen runsaasti kasviksia sisältävään ravintoon sekä muihin terveyttä edistäviin elämäntapoihin. Sen sijaa, jos hiukankin perehtyy ravitsemukseen, ymmärtää, että kyse on elintarviketeollisuuden irvikuvasta prosessoida ruokaa, jota markkinoidaan terveellisenä. Jo pienille lapsille "pakkosyötetään" laitoksissa näitä rasvoja ja maitoa, vaihtoehtoja ei ole.

 

"Kansainväliset ruokajätit pyrkivät vaikuttamaan ravitsemusterapeutteihin samaan tapaan kuin lääketehtaat vaikuttavat lääkäreihin. Tässä asiaa havainnollistava video, joka on kuvattu kansainvälisessä ravitsemusterapeuttien konferenssissa. Mukana konfressissa lobbaamassa ovat myös mm. McDonalds, Mars, Nestle, Pepsi, Pfizer, Abbot, Kellogg’s ja Unilever, jotka esittelevät pitkälle prosessoituja ja GMO-tuotteitaan." 

http://vimeo.com/59828051

En viitsi edes alkaa luetella asioita, jotka tämän "asiantuntijan" tarinassa ovat pielessä....

Tällaiset keinotekoiset asiantuntijat vievät ihmiset vain aikaiseen hautaan.

Hanki jotain oikeaa työtä Ursula.

Sisältö jatkuu mainoksen alla