Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Löysin muutama päivä sitten MitoQ-ravintolisän, jota ilmeisesti ei saa vielä Suomesta. Tuote vaikuttaa mitokondrioiden energiantuotantoon. Mitokondriothan ovat solujen voimalaitoksia. Tuotteen vaikutusta on tutkittu vakavien sairauksien hoidossa ja siitä on saatu hyviä tuloksia, esim. ALS- ja MS-taudissa. Sillä on myös huomattavasti suurempi vaikutus ihon kiinteytymiseen kuin Q10-aineilla ja kollageenituotteilla. Onko MitoQ liian hyvää ollakseen totta?

Mitokondrioiden aineenvaihdunnan vaikutuksia eri sairauksissa ja lihavuuden taustalla todellakin tutkitaan aktiivisesti. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan kehitetty lääkkeitä, jotka vaikuttaisivat mitokondrioiden energiantuotantoon.

Verkkohaulla löysin mainitsemanne tuoteperheen. Valmisteet näyttävät sisältävän vitamiineja, hivenaineita ja ubikinonia eli koentsyymi Q:ta. Tuotteen verkkosivuilla väitetään valmisteiden auttavan moneenkin sairauteen. Alareunassa on kuitenkin huomaamaton teksti, jossa lukee suomennettuna, että valmistetta ei ole tarkoitettu minkään sairauden hoitoon, parantamiseen tai ehkäisyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintolisät on tarkoitettu tukemaan elimistön normaalia toimintaa. Niiden mainostaminen sairauksien ehkäisyyn ja hoitoon on valitettavasti tavallista mutta lainvastaista

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eeva Sofia Leinonen
sisätautien erikoislääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla