Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Ja miten ärsyttävästä korvien kutinasta pääsee? Tässä helppo kotihoito-ohjelma.

  1. Korvaan kertyy kaikilla vahaa, mutta nuoremmilla vaha tulee itsestään ulos helpommin kuin iäkkäillä. Moni kaivelee korvaansa pumpulitikuilla ja tulee työntäneeksi vahan yhä syvemmälle korvaan. Luovu tästä tavasta.
  2. Äkillinen kuulon heikentyminen voi viitata korvavahaklönttiin. Kuulo heikkenee hetkessä vaikkapa suihkun tai uimisen jälkeen.
  3. Apteekissa on saatavilla korvavahan poistoaineita ilman reseptiä. Jos sinulla on taipumus korvavahatukkeumiin, ota tavaksesi liuottaa korvavahaa säännöllisesti vaikkapa pari kertaa kuukaudessa.
  4. Jos et saa itse liuotettua korvavahaklönttiä pois, lähde päivystykseen. Hoitaja ruiskuttaa vahaa irrottavaa ainetta korvaan ja vaha saadaan ulos.

 
Asiantuntijana Kuuloliiton toiminnanjohtaja Pekka Lapinleimu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oma kokemus

Just tänään äiti kertoi tarinan meidän sukulaisesta, että hänellä oli kans jatkuvasti kutissu korvassa ja vissiin alkanu sattuu joku päivä. Hän sitten kävi lääkärillä ja sen korvassa oli ollut hämähäkki minkä sitte se lääkäri huuhteli pois.

Sulla voi olla korvatulehdus tai vesipisara jäänyt sinne. Älä ainakaan verille raavi, koita alustavasti painaa jotain kylmää korvaa vasten jos se auttais hetkellisesti kutinaan.

  • ylös 18
  • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla