Tässä salaatissa on kaikki kohdillaan: maku, rakenteet, ravintoarvo ja ulkonäkö.

Linssi-hedelmä-juustosalaatti

4 dl kypsiä, mustia belugalinssejä (1,6 dl kuivattuina)
2 isoa päärynää tai omenaa
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rasia pieniä salaatinlehtiä (sekoitus tai vuonankaalia)
100 g sinihomejuustoa
½ dl pähkinämurskaa

Kastike
4 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä valmiiksi kypsennettyjä linssejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekoita kastikkeen aineet pieneen lasitölkkiin ravistaen. Valele kastike linsseihin ja sekoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leikkaa päärynät tai omenat lohkoiksi. Poista siemenkodat. Sulata voi kuumaan pannuun ja paista hedelmälohkot niin, että ne saavat hieman väriä. Valuta päälle hunajaa ja ravista pannua.

Levitä salaatinlehdet laakeaan tarjoiluastiaan tai lautasille. Lisää linssit kastikkeineen salaatinlehtien joukkoon kahdella lusikalla nostellen.

Murenna salaattiin homejuusto, asettele päälle hedelmälohkot ja pähkinämurska.
Täysjyväleipä sopii salaatin kylkeen hyvin.

 

4 hengelle ● Valmistusaika 25 min ● Gluteeniton, munaton
Yhdessä annoksessa: energiaa 420 kcal ● hiilihydraatteja 24 g ● rasvaa 29 g (tyydyttynyt 7 g) ● proteiinia 15 g ● kuitua 6 g ● suolaa 0,4 %

Sisältö jatkuu mainoksen alla