Ringa Ropon vuoden kestänyt elämäntaparemontti tehosi, ja nyt on aika pitää kilot kurissa. Kiloja kertyi hiljalleen, sillä perheenäiti keskittyi pitämään huolta muista kuin itsestään.

Entisen huippu-urheilijan, Ringa Ropon, elämä täyttyi pitkään perheen arjen pyörittämisestä. Siinä kiireessä ei riittänyt energiaa huolehtia niin tarkasti omasta syömisestään.

- Pidin huolta muista, mutta jääväsin itseni pois huollettavista. Ajattelin, että laihduttaminen onnistuisi, kunhan ryhtyisin puuhaan, kertoo Ringa.

Vuosien saatossa Ringa oli kokeillut monia painonpudotuskeinoja. Se oli selvinnyt, että pelkällä liikunnalla painon pudotus ei onnistu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Avioero vei voimia

- Avioeron jälkeen järjestelin elämää uuteen malliin ja olin vielä vuosi sitten aika väsynyt, stressaantunutkin. Uskalsin kuitenkin lähteä kokeilemaan Cambridge-ohjelmaa, joka on pussikeittoineen hyvin yksinkertainen. Ei tarvitse miettiä annoskokoja ja nähdä vaivaa syömistensä kanssa, ei myöskään stressata liikunnasta, Ringa toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riitti, että hän sopeutuu keittoihin ja saa elimistönsä selviytymään säästöliekillä tarpeeksi pitkään.

- Kalorimäärien tiukalla kontrolloinnilla onnistuin. Painoa on pudonnut 18 kiloa, ja nyt tehtävänä on pitää paino uusissa luvuissa.

Diabetes ohjaa valintoja

Tärkein syy elämäntapamuutoksen oli diabetes. Se puhkesi raskausajan doabeteksenä, kun Ringa odotti ensimmäistä lastaan. 

- Biologisella isälläni ja äidilläni oli diabetes, joten tauti tuli perintönä.

Sairaus hoituu tabletilla. Ruokavaliossa Ringa luottaa vanhaan reseptiin, paljon salaatteja ja vihanneksia. Nykyisin myös munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paahdettuja punajuuria, joihin hänellä onkin tullut himo!

- Olen innostunut taas liikkumisesta ja tuonut vanhan Ringan kaapista ulos. Urheileva Ringa tiesi, kuinka itseään kannattaa hoitaa ja ottaa kehosta tehot irti.

On panostettava myös itseensä

Ringa kertoo mahtuneensa viime kesänä housuihin, jotka olivat hautautuneet vaatekaappiin liian pieninä. Nyt housut ja kaikki muutkin vaatteet ovat isoja. 

- Nuukana ihmisenä en juuri ole ostanut uusia. Olen kuitenkin jo panostanut itseeni. Kun entinen valmentajani ja hänen vaimonsa kutsuivat minut kyläilemään kotiinsa Floridaan, ostin matkalta pikkumustan ja älyttömän makeat kengät!

- Nyt pitäisi keksiä niille juhlat. Täytin äskettäin 50 vuotta, mutta en halunnut viettää niitä. Vesimiehenä voin viettää 51-vuotisjuhlat ensi vuonna.

Lue lisää Ringan juhlan aiheista: Hyvä terveys 6/2016

 

Ps.

Hienoa Ringa! Onnittelut, pidä linja.

Ymmärrän täysin, miten työn, kotitöiden, iäkkäiden vanhempien, kesämökin tms. ja lasten harrastuksen tuoksinassa oma itse jää helposti sivuun "odottamaan parempia" aikoja. Tämä on fakta monille ja on turhaa syyllistää tai kokea em.syyt turhina selityksinä. Tutkimukset komppaavat tietoa,että naisille yhä jää päävastuu kotitöiden tekemisestä, harvoilla on vara siivoojien palkkaamiseen jotta voisi mennä töistä ensin salille ja sitten kotiin valmiiseen ruokapöytään. Itsellä kutsuu koiran ulkoilutus,joten metsässä hoidan terveyttäni kulkien nelijlkaiseni kanssa. Illat kuluvat perheen parissa, kotitöitä ja palkkatyön lisähommia kotona tehden. Ohjattuun liikuntaan ehdin vain kerran viikossa, se onkin luksusta. Mies tekee paljon työmatkoja, seniorit jäävät usein naispuolisten vastuulle. Yhä.

Tosiasia on,että ei kovin montaa tuntia jää töiden jälkeen valveillaoloon ja lapset harrastuksineen ovat ykkösiä, parisuhde tulee perässä. Näillä mennään kunnes ruuhkavuodet ovat ohi. Sitten voi panostaa taas enemmän itseen.

  • ylös 23
  • alas 14
"aiemmin täysin laiskuuttaan p...

Aina kaikilla naisilla samat selitykset... "pidin perheestä huolta, itsestä en niin välittänyt".  Avioero oli vaikea.  Niin meillä kaikilla.  Kun jokainen vain myöntäisi että aiemmin en ole vain viitsinyt, ei ole pätkääkään kiinnostanut. Nyt viitsin.  Aivan yhtä kunnioitettavaa... Tympäsee äiti-uhrautujat. 

  • ylös 20
  • alas 37
Sisältö jatkuu mainoksen alla