
Gluteeniton omenapiiras leivotaan tällä kertaa riisi- ja maissijauhoista. Puolukat antavat mukavasti kirpeyttä ja hapokkuutta.
Helppo omena-puolukkapiirakka saa rapeutta riisijauhoista
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø n. 25 cm).
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna koko ajan vatkaten.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää rasva-sokeri-munaseokseen. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Viipaloi omenat. Levitä omenaviipaleet ja puolukat taikinan päälle vuokaan.
- Sekoita keskenään rahka ja muna. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet rahka-munaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä rahkaseos vuokaan omenaviipaleiden ja puolukoiden päälle. Paista uunissa 25–30 min.
Yhdessä annoksessa: energiaa 190 kcal, hiilihydraatteja 23 g, rasvaa 5 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 3 g, kuitua 1,5 g, suolaa 0,1 %
Mikä onkaan kuorrute?
Hei ja kiitos hyvästä huomiosta. Ohje korjattu ja lisätty kuorrutuksen ainekset. Pahoittelut, että oli epähuomiossa jäänyt lisäämättä. yt. Pauliina, toimitus
Millä voisi tuon sokerin korvata?
Vegaanisen saat kun jätät kananmunat pois. Jos taikina vaatii lisää kosteutta niin lisää banaania tai hedelmäsosetta tai ihan vettä.
Kaks kertaa kokeillut, nousee ja lässähtää. Missä vika?
Minä korvasin mantelirouheen ja perunajauho
Semper fin mix jauholla . Kakku onnistui...
Miten rasva lisätään ? Sulatettuna vai munien ja sokerin mukana vatkattuna ?