
Tekisikö mieli itse tehtyä makeaa? Banaanikakku on kahvikakkujen klassikko, johon mantelijauhot antavat ekstrakosteutta ja täyteläistä makua.
Leivottaisko? Kokeile mehevää banaani-mantelikakkua
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja sokeroi kakkuvuoka (n. 1½ l).
- Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja muusaa banaanit haarukalla. Yhdistä keskenään kaikki kakkutaikinan aineet varovasti tasaiseksi käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 45–50 min.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
- Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele manteleilla.
Yhdessä annoksessa (1 pala): energiaa 195 kcal, hiilihydraatteja 16 g, rasvaa 12 g (tyydyttynyt 1,5 g), proteiinia 4 g, kuitua 2 g, suolaa 0,1 %.
Mikä onkaan kuorrute?
Hei ja kiitos hyvästä huomiosta. Ohje korjattu ja lisätty kuorrutuksen ainekset. Pahoittelut, että oli epähuomiossa jäänyt lisäämättä. yt. Pauliina, toimitus
Millä voisi tuon sokerin korvata?
Vegaanisen saat kun jätät kananmunat pois. Jos taikina vaatii lisää kosteutta niin lisää banaania tai hedelmäsosetta tai ihan vettä.
Kaks kertaa kokeillut, nousee ja lässähtää. Missä vika?