
Gluteenittomat rieskat nautitaan herkullisen punajuuritahnan kanssa. Kokeile vaikka teen kaveriksi!
Helpot tattari-kvinoarieskat
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita punajuurista. Kuori ja lohko ne kattilaan. Lisää vettä niin, että lohkot juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi ja anna jäähtyä.
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi ohjeen mukaan.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää joukkoon kypsä kvinoa, piimä, muna ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Ota taikinasta 18 nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 9 kpl/pelti). Taputtele nokareet öljytyin käsin litteiksi rieskoiksi. Paista rieskoja uunissa 10–12 minuuttia.
- Rieskojen paistuessa laita tahnan ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
- Tarjoa rieskat kuumina punajuuri-pähkinätahnan kanssa.
Yhdessä annoksessa (1 rieska tahnalla): energiaa 110 kcal, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 4 g tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 3 g, kuitua 2 g, suolaa 0,6 %