
Gluteenittomat rieskat nautitaan herkullisen punajuuritahnan kanssa. Kokeile vaikka teen kaveriksi!
Helpot tattari-kvinoarieskat
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita punajuurista. Kuori ja lohko ne kattilaan. Lisää vettä niin, että lohkot juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi ja anna jäähtyä.
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi ohjeen mukaan.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää joukkoon kypsä kvinoa, piimä, muna ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Ota taikinasta 18 nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 9 kpl/pelti). Taputtele nokareet öljytyin käsin litteiksi rieskoiksi. Paista rieskoja uunissa 10–12 minuuttia.
- Rieskojen paistuessa laita tahnan ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
- Tarjoa rieskat kuumina punajuuri-pähkinätahnan kanssa.
Yhdessä annoksessa (1 rieska tahnalla): energiaa 110 kcal, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 4 g tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 3 g, kuitua 2 g, suolaa 0,6 %
Mikä onkaan kuorrute?
Hei ja kiitos hyvästä huomiosta. Ohje korjattu ja lisätty kuorrutuksen ainekset. Pahoittelut, että oli epähuomiossa jäänyt lisäämättä. yt. Pauliina, toimitus
Millä voisi tuon sokerin korvata?
Vegaanisen saat kun jätät kananmunat pois. Jos taikina vaatii lisää kosteutta niin lisää banaania tai hedelmäsosetta tai ihan vettä.
Kaks kertaa kokeillut, nousee ja lässähtää. Missä vika?
Minä korvasin mantelirouheen ja perunajauho
Semper fin mix jauholla . Kakku onnistui...
Miten rasva lisätään ? Sulatettuna vai munien ja sokerin mukana vatkattuna ?