Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Olen 21-vuotias nainen ja kysyn, millä saa aukeilevat suupielet pysymään kauniina. Onko kyseessä vitamiinien puute?
Vai johtuuko vaiva atooppisesta ihostani tai allergiasta? Hammastahnaa olen vaihtanut, sitrushedelmiä vältellyt ja B-vitamiinitabletteja syönyt. Onko tähän jokin voide? Kortisoni­voide on auttanut, mutta sitä en uskalla käyttää kuin ajoittain.

Kerrot että sinulla on atooppinen iho ja mahdollisesti allergioita. Varsinkin siitepölykautena monet ruoka-aineet voivat aiheuttaa ristireagointina iho- ja limakalvo-oireita.

Kortisonin lisäksi on olemassa myös muita atooppiseen ihottumaan käytettäviä lääkevoiteita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On hyvä muistaa, että myös iholle laitettaville hoitotuotteille voi herkistyä. Esimerkkinä siitä on laajasti ihorikkojen hoitoon
käytetty dekspantenoli-voide.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suunpielien suojaukseen ruokaärsytykseltä voi käyttää tavallista valkovaseliinia. Mikäli tämä ei riitä, kannattaa käydä ihotautilääkärin vastaanotolla.
 

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Vierailija

Apteekissa neuvottiin ostamaan Pimafucort-voidetta, kuulemma voi olla sieni kun suupielet ovat usein kosteat. Myös Pimafucin auttaa, siinä ei ole kortisonia. Auttaa nopeasti pari kertaa kun laittaa.

  • ylös 53
  • alas 10
Mezzian

Kärsin koko lapsuuden ja nuoruuden tästä vaivasta, kunnes sain käyttöön rasvan hiivasieneen. Muutama rasvauskerta suupielen on vienyt vaivan kokonaan.

  • ylös 10
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla