Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Vitamiinien sijaan kaikkien yli 55-vuotiaiden kannattaisi ehkä napata polypilleri.

Nappaamme D-vitamiinia tai monivitamiinia purkista ja toivomme sen pitävän terveenä.

Geriatrian professori Timo Strandberg ja Kelan kuntoutuspäällikkö Tiina Huusko väittävät, että vitamiinien popsimisen sijaan olisi paljon tehokkaampaa tarjota kaikille yli 55-vuotiaille polypilleri.

Pilleri pitäisi sisällään kolesterolilääke statiinia sekä kahta veren­painelääkettä: sartaania ja kalsium­kanavan salpaajaa. Tällä yhdistelmällä voitaisiin ehkäistä jopa 80 prosenttia valtimotaudeista, sillä suurin osa niistä tulee muille kuin suuren riskin omaaville.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Polypilleri toimisi ikään kuin rokotuksena sydän- ja verisuonitauteja vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdistelmäpillerin sivuvaikutukset olisivat vähäisiä tai siedettäviä.

Haittapuoli olisi tietysti se, että osa valtimotautien ehkäisypillerin ottajista saisi turhaa hoitoa.

Strandberg ja Huusko muistuttavat kuitenkin, että valtimotaudeista johtuviin hoitoihin ja ennenaikaisiin eläkkeisiin kuuluu Suomessa vuodessa noin kaksi miljardia, joten polypillerin kustannustehokkuus olisi syytä selvittää.
 

 

Vesa

Pöyristyttävä ajatus, että noita ihmiselle vahingollisia lääkkeitä alettaisiin syöttämään terveille ihmisille. Oikein "Lääkerin" suositus. Jos ajatellaan Lääkerin koulutusta, niin eivät he osaa hoitaa terveyttä vaan lääkitä lääkkeillä "käypähoitomääräysten" mukaisesti. Saas nähdä koska valtakunnassa herätään terveyden hoitoon sen sijaan että odotetaan ihmisen sairastumiseen ja sitten tuhlataan miljardeja sairauksien hoitoon. Kyllä lääketehtaat saavat omansa, ei pelkoa! Mieliala lääkitys, kolesteroli lääkitys, verenpainelääkitys, ja käsiin räjähtävä metabolinen oireyhtymä ja tyypin 2 diabetes ja sen mukanaan tuomat muut sairaudet kuten amputaation ja munuaisten tuhoutuminen ym.

  • ylös 44
  • alas 30
olio

Lääketehtaat kiittävät ja niihin sijoittaneet osinkojen nostajat myös. Me muut kiitämme siedettävistä sivuoireista. Luonto kiittää pohjaveteen ajautuvista lääkejäämistä. 

  • ylös 41
  • alas 32
Sisältö jatkuu mainoksen alla