Kunnon uni on painonhallinnan kulmakivi, ravintotieteilijä Parik Borg muistuttaa. Laihdutusurakkansa myötä Raakel Lignell on huomannut, että väsyneenä on koko ajan nälkä.

Raakel Lignell on on miettinyt, onko väsymys vain tekosyy syömiselle vai voiko nälkä johtua jostain muusta.

- Huono uni lisää nälkää parin voileivän verran päivässä. Voi siis vain kuvitella, millainen tilanne on ihmisillä, jotka elää alituisessa univajeessa, ravintotietelijä Patrik Borg huomauttaa.

Patrik Borg muistuttaakin, että painoaan pudottavien kannattaisi suhtautua uneen yhtä suurella vakavuudella kuin syömäänsä ruokaan. 

Raxun lempireseptit ja jumpat löydät täältä.

Vierailija

Video: Huono uni herättää herkkuhimon

Varmaan unikin vaikuttaa. Oman kokemuksen perusteella kuitenkin suurin syy makeanhimoon on himon ylläpito lisättyä sokeria sisältäviä herkkuja syömällä. Kun jätin lisätyn sokerin syönnin, makeanhimokin häipyi. Kun joskus, esim. juhlissa tai kyläpaikassa syön kakkua tai muuta vastaavaa, niin jo samana iltana, tai viimeistään seuraavana päivänä himo on taas herännyt ;-)
Lue kommentti

Säveltäjä ja tuottaja Leri Leskinen keskittyy ennen tärkeää esiintymistä hengittämiseen. Videolla Leri kertoo tärkeät rituaalinsa ennen h-hetkeä.

Mikä luovassa työssä on kaikkein vaikeinta?  Entä mikä on muusikon suurinta herkkua viikonloppuisin? Lue Hyvä terveys 5/18!

Muistathan, että tilaajana voit lukea lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

Vanhempi saa tyriä ja töppäillä, olla epäoikeudenmukainenkin. Täydellisyyttä ei kannata tavoitella, muistuttaa lastenpsykiatri.

Lue myös, miksi hulluttelu on Jari Sinkkosen mielestä tärkeää.

Muistathan, että tilaajana voi lukea Hyvä terveys -lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys/