Kunnon uni on painonhallinnan kulmakivi, ravintotieteilijä Parik Borg muistuttaa. Laihdutusurakkansa myötä Raakel Lignell on huomannut, että väsyneenä on koko ajan nälkä.

Raakel Lignell on on miettinyt, onko väsymys vain tekosyy syömiselle vai voiko nälkä johtua jostain muusta.

- Huono uni lisää nälkää parin voileivän verran päivässä. Voi siis vain kuvitella, millainen tilanne on ihmisillä, jotka elää alituisessa univajeessa, ravintotietelijä Patrik Borg huomauttaa.

Patrik Borg muistuttaakin, että painoaan pudottavien kannattaisi suhtautua uneen yhtä suurella vakavuudella kuin syömäänsä ruokaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raxun lempireseptit ja jumpat löydät täältä.

Huono uni ei ole oma valinta - useimmiten. Jos ei oikea ateriarytmi ja liikunta auta unen saantiin, mitäs sille silloin voi? Joillakin vaan uni ei tule tai se jää kovin vähäiseksi.

Varmaan unikin vaikuttaa. Oman kokemuksen perusteella kuitenkin suurin syy makeanhimoon on himon ylläpito lisättyä sokeria sisältäviä herkkuja syömällä. 

Kun jätin lisätyn sokerin syönnin, makeanhimokin häipyi. Kun joskus, esim. juhlissa tai kyläpaikassa syön kakkua tai muuta vastaavaa, niin jo samana iltana, tai viimeistään seuraavana päivänä himo on taas herännyt ;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla