Elämäntaparemontissaan Raakel Lignell hurahti jumppaan niin, että siitä tuli liian hallitseva osa elämää. Ravintotieteilijä Patrik Borgin neuvoo, kuinka rauhoittaa tilanne.

- Alun löytämisen ilon jälkeen jumpat olivat minulle stressin poistoa sekä pause-nappula muusta elämästä.  Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että minulla oli hyvä olla ainoastaan kunnon tapporääkin jälkeen. Olin selvästi koukussa korkean sykkeen treenaamiseen, Raakel Lignell kertoo laihdutusajastaan.

Liiallinen reuhtominen voi kuitenkin olla keholle liian rasittavaa. Raakel pohtii ravintotieteilijä Patrik Borgin kanssa, miksi hän hurahti jumppiin niin perusteellisesti.

Katso myös millaisia neuvoja Raxu saa Patrikilta laihdutuspaniikin rauhoittamiseen.

Raxun lempireseptit ja jumpat löydät täältä.

Säveltäjä ja tuottaja Leri Leskinen keskittyy ennen tärkeää esiintymistä hengittämiseen. Videolla Leri kertoo tärkeät rituaalinsa ennen h-hetkeä.

Mikä luovassa työssä on kaikkein vaikeinta?  Entä mikä on muusikon suurinta herkkua viikonloppuisin? Lue Hyvä terveys 5/18!

Muistathan, että tilaajana voit lukea lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

Vanhempi saa tyriä ja töppäillä, olla epäoikeudenmukainenkin. Täydellisyyttä ei kannata tavoitella, muistuttaa lastenpsykiatri.

Lue myös, miksi hulluttelu on Jari Sinkkosen mielestä tärkeää.

Muistathan, että tilaajana voi lukea Hyvä terveys -lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys/