Elämäntaparemontissaan Raakel Lignell hurahti jumppaan niin, että siitä tuli liian hallitseva osa elämää. Ravintotieteilijä Patrik Borgin neuvoo, kuinka rauhoittaa tilanne.

- Alun löytämisen ilon jälkeen jumpat olivat minulle stressin poistoa sekä pause-nappula muusta elämästä.  Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että minulla oli hyvä olla ainoastaan kunnon tapporääkin jälkeen. Olin selvästi koukussa korkean sykkeen treenaamiseen, Raakel Lignell kertoo laihdutusajastaan.

Liiallinen reuhtominen voi kuitenkin olla keholle liian rasittavaa. Raakel pohtii ravintotieteilijä Patrik Borgin kanssa, miksi hän hurahti jumppiin niin perusteellisesti.

Katso myös millaisia neuvoja Raxu saa Patrikilta laihdutuspaniikin rauhoittamiseen.

Raxun lempireseptit ja jumpat löydät täältä.

Laulaja Irinan kanssa juttelimme mm. siitä, pitäisikö äideillä olla kotonaan oma ”man cave”, paikka jonne vetäytyä ihan omiin oloihinsa. Siis muu kuin keittiö! Entä missä Irina itse rentoutuu parhaiten?

Lue myös, miksi Irina on aina kammonnut konflikteja. Muistathan, että tilaajana voit lukea uuden lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys.

Kumara sometusasento, "somejumi", sotkee lantion ja rintakehän keskiasennon, joka on hyvän ryhdin a ja o. Katso videolta, miten löydät sen.

Brother John

Hyvän ryhdin peruspalikat kuntoon: näin haet lantion ja rintakehän keskiasennon

”Someselkä”, ”somehartiat” tai ”someniska” (”textneck”) tulevat kaikki pyöreäselkäisyydestä. Siihen on paras ja käytännössä ainut kunnolla toimiva apu istuminen yläkroppa rennossa mutta liikeaktiivisessa, hyvässä ”seisomaryhdissä” ja jalat tuettuina istuinluista muita mikrovirtauksia juuri häiritsemättä. Tämä ihmetemppu voidaan tehdä keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla joka on varmasti muotoiltu ihmisen anatomian mukaan (useimmat eivät ole).
Lue kommentti