
Täytteen kondensoitu eli tiivistetty maito on hyvin makeaa, joten täyte ei kaipaa muuta makeutusta.
Mahtavat yhdessä: helppo manteli-karviaispiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kulhoon margariini, vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokeri. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja painele tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina piirakkavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Sekoita kulhossa jogurtti, kondensoitu maito ja valkuaiset. Puhdista karviaiset mahdollisista roskista.
- Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kaada täyte taikinan päälle piirakkavuokaan. Levitä päälle karviaisia ja mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Yhdessä annoksessa: energiaa 265 kcal, hiilihydraatteja 30 g, rasvaa 13 g (tyydyttynyt 3 g), proteiinia 6 g, kuitua 3 g, suolaa 0,1 %
Mikä onkaan kuorrute?
Hei ja kiitos hyvästä huomiosta. Ohje korjattu ja lisätty kuorrutuksen ainekset. Pahoittelut, että oli epähuomiossa jäänyt lisäämättä. yt. Pauliina, toimitus
Millä voisi tuon sokerin korvata?
Vegaanisen saat kun jätät kananmunat pois. Jos taikina vaatii lisää kosteutta niin lisää banaania tai hedelmäsosetta tai ihan vettä.
Kaks kertaa kokeillut, nousee ja lässähtää. Missä vika?
Minä korvasin mantelirouheen ja perunajauho
Semper fin mix jauholla . Kakku onnistui...
Miten rasva lisätään ? Sulatettuna vai munien ja sokerin mukana vatkattuna ?