
Mehevä bataattipiiras leivotaan gluteenittomista kaurajauhoista, joten se on erinomainen tarjottava keliaakikolle.
Täydellinen makuliitto: hapankaali-bataattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele piirasvuoka (ø n. 25 cm) ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Sekoita perunahiutaleet, kaurajauhot ja -hiutaleet keskenään. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista uunissa 10 min.
- Valuta hapankaali siivilässä. Hienonna sipuli. Kuori ja raasta bataatti. Kypsennä bataattiraastetta ja sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää hapankaali ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita mausteet, salvia ja muna kermaviilin joukkoon. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.
- Kaada täyte piirakkapohjalle. Kaada kermaviili-mauste-munaseos päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunissa 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Yhdessä annoksessa (yksi pala): energiaa 215 kcal, hiilihydraatteja 16 g, rasvaa 9,5 g (tyydyttynyt 1,5 g), proteiinia 5 g, kuitua 4 g, suolaa 0,5 %
Mikä onkaan kuorrute?
Hei ja kiitos hyvästä huomiosta. Ohje korjattu ja lisätty kuorrutuksen ainekset. Pahoittelut, että oli epähuomiossa jäänyt lisäämättä. yt. Pauliina, toimitus
Millä voisi tuon sokerin korvata?
Vegaanisen saat kun jätät kananmunat pois. Jos taikina vaatii lisää kosteutta niin lisää banaania tai hedelmäsosetta tai ihan vettä.
Kaks kertaa kokeillut, nousee ja lässähtää. Missä vika?
Minä korvasin mantelirouheen ja perunajauho
Semper fin mix jauholla . Kakku onnistui...
Miten rasva lisätään ? Sulatettuna vai munien ja sokerin mukana vatkattuna ?