
Fileestä kalaruoka valmistuu helposti ja nopeasti. Syömällä lohta tai muuta rasvaista kalaa vähennät verisuonitukosten riskiä ja hoidat kolesterolia.
Uunipaahdettuja kasviksia ja lohta – ja rutkasti terveellisiä omegakolmosia
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa paprikat ja munakoisot suupalan kokoisiksi kulhoon. Puolita isoimmat ruusukaalit ja lisää kulhoon. Mittaa joukkoon öljy, ½ tl suolaa ja mustapippuria, ja sekoita hyvin.
- Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi uunipellille. Mausta lohipalat ½ tl suolalla. Levitä kasvikset lohen ympärille. Kypsennä lohikasvispeltiä 175 asteessa 15–20 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon, kurkku muutamana palana, ja anna käydä tasaiseksi.
- Lusikoi kastiketta valmiin ruoan pinnalle tai tarjoa erikseen.
Annoksessa: 420 kcal, hiilihydraatteja 9 g, rasvaa 25 g (tyydyttynyttä 2 g), proteiinia 35 g, kuitua 8 g,
suolaa 0,6 %