Fileestä kalaruoka valmistuu helposti ja nopeasti. Syömällä lohta tai muuta rasvaista kalaa vähennät verisuonitukosten riskiä ja hoidat kolesterolia.     

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min.
Vaikeustaso
Helppo

Uunipaahdettuja kasviksia ja lohta – ja rutkasti terveellisiä omegakolmosia

Ainekset

3
paprikaa
1
munakoiso
500
g
munakoisoa
1
rkl
öljyä
½ tl + ½ tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
600
g
ruodotonta kirjolohifileetä
Kastike
¼
kurkkua
2
rkl
limetin mehua
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
tilliä hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  • Leikkaa paprikat ja munakoisot suupalan kokoisiksi kulhoon. Puolita isoimmat ruusukaalit ja lisää kulhoon. Mittaa joukkoon öljy, ½ tl suolaa ja mustapippuria, ja sekoita hyvin.
  • Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi uunipellille. Mausta lohipalat ½ tl suolalla. Levitä kasvikset lohen ympärille. Kypsennä lohikasvispeltiä 175 asteessa 15–20 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
  • Mittaa kaikki kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon, kurkku muutamana palana, ja anna käydä tasaiseksi.
  • Lusikoi kastiketta valmiin ruoan pinnalle tai tarjoa erikseen.

 

Annoksessa: 420 kcal, hiilihydraatteja 9 g, rasvaa 25 g (tyydyttynyttä 2 g), proteiinia 35 g, kuitua 8 g,
suolaa 0,6 %

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soodasämpylöitä ei tarvitse vaivata eikä kohottaa. Saat niistä myös hyvän määrän proteiinia, siitä pitävät huolen piimä- tai jogurttipohjainen taikina ja kolmenlaiset siemenet.    

Soodasämpylät 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ovatko nämä maailman helpoimmat sämpylät?

Ainekset

4½-5
dl
spelttijauhoja
1
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
½
dl
pellavansiemeniä
1
tl
soodaa
½
tl
suolaa
dl
rasvatonta piimää tai rasvatonta maustamatonta jogurttia
1
rkl
öljyä voiteluun
siemeniä ripotteluun

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Muotoile jauhotetulla työpöydällä pötköksi. Leikkaa 8 osaan. Muotoile sämpylöiksi.

2. Laita sämpylät voideltuun uunivuokaan. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle siemeniä.

3. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa paahdetun valkosipuli-valkopapulevitteen kanssa.

 

Yhdessä sämpylässä: 305 kcal, hiilihydraatteja 24 g, rasvaa 16 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 13 g, kuitua 5 g, suolaa 0,4 g.

Raikas ja ihanan pehmeä mansikkatuorepuuro maistuu aamiaisella. Proteiini- ja kuituannoksella saat mukavan energisen aloituksen päivääsi.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jääkaapissa 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Raikas ja täyttävä mansikkatuorepuuro

Ainekset

4
dl
pakastemansikoita sulatettuina
4
dl
kauramaitoa
4
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
kookoshiutaleita
Lisäksi
2
dl
kauramaitoa
(1
dl
pakastekuivattua mansikkaa)
2
rkl
kookoshiutaleita tai -lastuja

Työvaiheet

1. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kulhoon. Säästä loppu sose puuron kanssa tarjottavaksi. Lisää kulhoon kauramaito, kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä vähintään 4 tuntia, tai mieluiten yön yli jääkaapissa.

2. Nauti valmiin puuron kanssa kylmää kauramaitoa, mansikkasosetta ja/tai kuivattuja mansikoita ja kookoshiutaleita tai -lastuja.

Proteiinia olisi hyvä olla kaikilla päivän aterioilla, myös välipalalla. Ihanan marjaisa smoothieannos kätkee sisäänsä

10 grammaa proteiinia.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + pakastaminen 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Ihana maku ja aimo annos proteiinia: puolukkahedelmäsmoothie!

Ainekset

2
banaania
1
mango
3
dl
puolukoita
5
dl
soijamaitoa
200
g
pehmeää silken tofua
LISÄKSI
1
dl
puolukoita
(puolukkajauhetta)

Työvaiheet

1. Kuori, viipaloi ja pakasta banaanit ja mango vähintään 6 tunniksi.

2. Laita jäiset puolukat, hedelmät, soijamaito ja tofu blenderiin. Anna käydä tasaiseksi. Kaada smoothie laseihin ja ripottele pinnalle jäisiä puolukoita ja halutessasi ripaus puolukkajauhetta.

Gluteeniton, laktoositon, munaton, vegaaninen.

Yhdessä annoksessa: 195 KCAL. Hiilihydraatteja 27 g, rasvaa 4,5 g (tyydyttynyt alle 0,5 g),

proteiinia 9,5 g, kuitua 6 g, suolaa alle 0,1. %

Mehevistä vadelmista ja chiansiemenistä syntyy herkku, jossa ei ole nimeksikään kovaa rasvaa, mutta joka vie kielen mennessään. Vegaanisen jälkkärin saat, kun korvaat rahkan esimerkiksi Alpro greek style plain -tuotteella ja hunajan vaahterasiirapilla.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jääkaapissa 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Superterveellinen ja helppo herkku: chia-vadelmarahka

Ainekset

1
dl
chiansiemeniä
4
dl
mantelimaitoa (makeuttamaton)
1
rkl
tyrnijauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
2
tl
hunajaa
Vadelmarahka
3
dl
kotimaisia vadelmia sulatettuina
4
dl
maitorahkaa
2
tl
hunajaa
Lisäksi
1
dl
jäisiä kotimaisia vadelmia
(2
rkl
vadelmarouhetta)

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki chiavanukkaan aineet kulossa ja anna turvota kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Sekoita vadelmat, rahka ja hunaja kulhossa. Lusikoi 2–3 osaa vadelmarahkasta kulhojen pohjalle ja jaa chiavanukas rahkan päälle. Lusikoi loppu rahka chiavanukkaan päälle. Ripottele valmiiden rahka-annosten pinnalle jäisiä vadelmia tai pakastekuivattua vadelmarouhetta.

 

Annoksessa: 175 kcal, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 5 g (tyydyttynyt alle 0,1 g), proteiinia 14 g,

kuitua 2 g, suolaa alle 0,1 %.