
Valmista lisukkeeksi herkulliset palsternakat, jotka saavat maukkaan viimeistelyn hunaja-öljykastikkeesta.
Hurmaavan hyvä lisuke juhlapöytään: hasselbackan palsternakat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja halkaise palsternakat pitkittäin.
-
Aseta ne leikkuupinta alaspäin ja viillä poikittain ohuita viiltoja lähes pohjaan saakka, kuten hasselbackan perunoita valmistettaessa.
-
Laita palsternakat uunivuokaan ja lisää vuoan pohjalle tilkka vettä. Peitä foliolla. Esikypsennä uunissa puoli tuntia.
-
Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Sekoita kulhossa hunaja, öljy ja mausteet. Raasta leipäviipale. Sivele esikypsennetyt palsternakat hunaja-öljyseoksella ja ripottele leipämurut pinnalle. Jatka kypsennystä toiset 30 minuuttia tai kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Viimeistele tuoreella timjamilla.
Yhdessä annoksessa: energiaa 110 kcal, hiilihydraatteja 13 g, rasvaa 7 g (tyydyttynyt < 1 g), proteiinia 1 g, kuitua 3 g, suolaa 0,5 %