No niin, alkaa olla paketissa tämä detox-jooga rupeama. Surullista, sillä matka on ollut ihana ja soisin sen jatkuvan.

Kahdeksantena päivänä eli perjantaina olin liian kiireinen lähteäkseni joogaan koko päivänä. Tavallaan älytöntä, että tällaisella kuurilla ollessa edes on kiireisiä päiviä, mutta elämä on elämää ja hommat on hoidettava. Toisaalta taas tässä on koko kuurin ehkä paras juttu, sillä olen usein unelmoinut detox-jooga kurssista jossain Thaimaassa tai Balilla ja katsonut kaihoten esitteiden kuvia. Todellisuudessa sellaiselle lähteminen voi olla aika haastavaa. Lomalla olen kuitenkin kaikkein mieluiten perheeni kanssa ja mieheni on toistaiseksi kiinnostuneempi enduromoottoripyöräilystä kuin joogasta ja kasviksista… Siis eikö ole loistavaa, että näin hienon kurssin voi vetää läpi arjessa? Ja joka-aamuinen joogatunti ennen päivän touhuja on minusta parasta luksusta ikinä! Ja hieronnat ja lymfa-hoidot olen voinut mukauttaa hyvin aikatauluihini.

Lauantaina en mennyt tunnille aamulla vaan valitsin iltapäivän Yin-joogan joka kesti 90 min. Opin monta uutta liikettä jotka sopivat juuri tällaiselle koneen näpyttelijälle loistavasti. Tunnilla venytykset kestivät 2-5 minuuttia ja ette voi uskoa mitä tapahtui – minä nukahdin niihin! No siis varsin piristävä kokemus. Smoothiet ovat maistuneet joka päivä vaan paremmin ja tuskin muutan uusia aamiaisrutiinejani takaisin ruisleipään ja kahviin ihan äkkiä! Niin ihania makuja mikserini on minulle tarjoillut.

Tänään lähdin viimeiselle jooga-tunnille ja ajo Helsingin läpi oli haikea. Kadut olivat hiljaiset ja sadetta varrotessaan hämärät. Mielentila luonnossa oli sama kuin sisälläni. Viimeisen päivän alakulo. Tunnilla oli vain yksi oppilas minun lisäkseni – ihana pirteä nainen, joka oli lähdössä vielä 12km haastavalle patikkaretkelle iltapäivällä. Toivottavasti ei sataisi vettä. Saimme hänen kanssaan siis käytännössä yksityistunnin. Ensin teimme töitä käsien ja hartioiden kanssa ja sen jälkeen rentoutimme koko vartalon reilut 20 minuttiia kestävässä sessiossa jonka nimeä en pysty muistamaan, mutta nimi ja olotila muistutti nirvanaa. Piti olla aivan paikallaan mutta ei saanut nukahtaa….no miten kävi? Meikä-tyttö nukahti kaksi kertaa ? se on niin tyypillistä mulle! Kun liike pysähtyy – tulee uni!

Summa summarum koko kurssi oli hyvin kiinnostava minulle. Olin joulukuun puolestavälistä reilut kolme kuukautta eteenpäin Dukan dietillä, jossa pääpaino on proteiineilla. Joka toinen päivä syödään pelkkiä proteiineja ja joka toinen päivä proteiineja ja kasviksia. Ei rasvaa eikä hiilihydraatteja. Se toimi loistavasti. Paino putosi eikä nälkä tai väsymys vaivannut. Voin hyvin. Ja jatkoin samalla tavalla edelleen lisänä ainoastaan omista leipomuksistani ja pähkinöistä kertyneet hiilihydraatit. Nyt olin siis kymmenen päivää kuurilla, jossa söin ainoastaan hedelmiä ja kasviksia sekä pähkinöitä ja vähän vuohenjuustoa. Molemmissa ruokavalioissa suosin luomua. Ei ole vaikeaa sanoa kummasta tuli parempi olo! Kasvikset ja hedelmät voittavat ylivoimaisesti. Nyt onkin sitten jännittävää nähdä millaiseksi ruokavalioni kehkeytyy. Ostan edelleen poroa, luomulihaa ja luomumunia jo tutuksi tulleita toimittajilta, mutta olisiko vielä kokeiltava Paleota? Vointi on koko kuurin ajan ollut pääosin loistava, pieniä kahvinvieroitusoireita lukuunottamatta. Iho on kirkastunut niin, että muutkin sen huomaavat ja paino on näemmä pudonnut kaksi kiloa. Olo on nyt energinen ja ainoa miinus on ikävä joka-aamuisia joogatunteja kohtaan. Tiedän - voinhan edelleen käydä joogassa joka aamu tai joogata koktona - TEORIASSA!

Näitä menen nyt miettimään keittiöön, kun leivon banaanikakun kiitokseksi kuvausauton lainasta!

Rakkautta ystävät!

Hanna

Kommentit (2)

Hanna
4/2 | 

Pirjo,
Se oli ihanaa!! Superihanaa! ja jäin kaipaamaan sitä elämäntapana. Saa nähdä mitä vielä keksin näissä puitteissa!! Kannattaa seurata Jooga Nordicin ja kokemus Helsingin sivuja. He järjestävät varmasti uusinan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla