Voi onnea – kevät on tullut! Ja on niin lämmin, että on oikeastaan melkein kesä! Kaikki on niin kauniin vihreää ja herkkää. Ja ihan pian se on ohi ja on kesä – toisenlainen ihanuus. Mutta niin kauan kun ollaan vielä keväässä, kannattaa pistää hanskat käteen ja kerätä nokkosen lehtiä, ryöpätä ne pistää pakastimeen. Osa täytyy tietysti käyttää ihan heti. Tein keittoa ja räiskäleitä. Niistä tuli ihania!

Nokkoskeitto

1 litra nokkosia
2 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
½ dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
200 g feta/salaattijuustoa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua minttua
mustapippuria
1 dl tillisilppua/basilikaa/persiljaa
1 rkl sitruunan mehua

Ryöppää nokkoset, heitä vesi pois. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää jauhot ja kääntele hetki seosta. Kaada joukkoon maito ja kerma sekoittaen huolellisesti. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon nokkoset, feta, hunaja, suola ja pippuri. Soseuta ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää tilli ja sitruunan mehu.

Toinen ihana asia joka on mielessäni on, on kaukana ruoasta! Nimittäin sauna ja kiuaskivet! Olin katsomassa uutta kiinnostavaa konseptia jonka nimi TaloTalo. Vantaalla toimivassa erikoisliikkeessä on saatavana kaikki mitä tarvitaan talon rakentamiseen alusta loppuun saakka. Hieno idea ja tutustumisen arvoinen jokaiselle joka harkitsee rakennusprojektia. Upeissa tiloissa eri osastoilla on nähtävän kaikkea taloissa tarvittavaa ikkunoista vesijohtoihin saakka. Mutta minä kiinnostuin kivistä! Nimittäin VALKOISISTA kiuaskivistä! Tulikiven sauna oli superkaunis ja sen kiukaassa oli valkoiset kivet! Miksi vasta nyt? Iiiiik! Nyt meni kivet vähintään vaihtoon!

Leppeitä löylyjä ystävät – älkääkä (hih mikä sana!!) antako nokkosten polttaa näppejä!

Pus

Hanna

Kommentit (1)

Venla
2/1 | 

Voi Raxu, en varmaan koskaan lakkaa hämmästelemästä tekemääsi elämänmuutosta. Aivan huikeaa! Olen tänään menossa ostamaan kirjasi ja tutustumaan projektiisi sitä kautta enemmän. Kirjasta varmaan löytyy tietoa millä tavalla esim. söit painonpudotuksen aikana. Olisi todella mielenkiitoista kuulla millaisia ruokapäiviä sinulla nykyisin on. Voisitko kirjoittaa siitä postauksen?

Mukavaa kesää!

t. Ihailijasi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla