Eläköön kivijalkakaupat ja kartanoputiikit!

Kävin viime viikonloppuna katsastamassa kaksi itselleni uutta kartanoputiikkia ja ajattelin että on pakko antaa viikonlopun retkivinkit teillekin. Piipahdin myös parissa ihan muuten vaan hauskassa kaupassa Töölössä.

On hassua oikeastaan, etten ole ennen käynyt Tuomarinkylän kartanon mailla majaa pitävässä Country White –liikkeessä sillä olen kyllä tiennyt sen olemassaolosta ihan alusta saakka. Sen sijaan en ollut osannut yhdistää putiikkia entiseen opiskelukaveriini. Liikettä pyörittää Ulla Kumpulainen, jonka kanssa perehdyimme aikoinaan sisustusopintoihin yhdessä. Jälleen näkeminen oli riemukas ja aiheutti paljon puhetta ja ostoksia totta kai! Oikeastaan menin liikkeeseen tekemään täsmäiskua – olin iskenyt silmäni Ewa I Wallan kreisiin ruusumekkoon. Talvisin haluan pukeutua värikkäästi ja jostain kumman syystä kaappini on täynnä hoikentavaa mustaa…

Tuomarinkylän kartanoalueeseen kuuluu useita rakennuksia, muun muassa ratsastustalli, kartano museo ja kahvila. Kartanomuseon Tyylikästä-näyttely esittelee entisajan sisustustyylejä. Se on auki ke-su klo 11-17 ja sinne on vapaa pääsy. Eli jouluiseen ostosretkeen voi yhdistää monta kivaa asiaa!

Toisen retken tein Sjökullan kartanoon Kylmälään. Siellä on hauska kartanoputiikki Lugnet Life & Living, jossa on myös kirpputori. (Ostin sieltä iltapuvun, jossa on hurja puuhka! Varsinainen plyymi! Saa nähdä koska sille tulee käyttöä) Ostin sieltä myös muutamia herkullisia joululahjoja, mutta niistä en voi kertoa tietenkään! Liikkeessä on kahvila, jonka herkullisen näköiset leivonnaiset saivat kyllä veden herahtamaan kielelle, mutta ostamani puku on aika tiukka, joten sinne jäivät suklaiset herkut tällä kertaa.

Mutta aina ei tarvitse mennä kauas jos haluaa pikku elämyksiä. Kun olin pikkutyttö, rakastin paperikauppoja ja olen vähän surullinen, kun ne ovat kadonneet. Töölössä Runeberginkadulla on kuitenkin yksi. Menin sinne etsimään kirjepaperia! Ja löysinkin ja löysin myös kirjekuoria, jotka on oikeaoppisesti vuorattu silkkipaperilla. Minulla on nimittäin ystävä Sveitsissä, jolle lähetän aivan oikeaa postia! (Olin jo unohtanut kokonaan nämä ihanat kirjekuoret maailmankaikkeudesta, kun tyttäreni näytti minulle sellaisia. Hän asuu Kalliossa ja taloyhtiön roskakatoksessa on ’annetaan pois –ota jos tarvitset’ –hylly. Siitä hän on oli löytänyt vanhoja kirjekuoria ja ihasteli niiden värikkäitä silkkipaperivuoria. Nuo kuoret matkasivat ystäville Lontooseen ja Los Angelesiin.) Töölön Paperista löytyi myös pari joululahjaa ja kaunis joulukalenteri. Taapersin siitä kadun yli ja löysin ihanan leipäkaupan. Kakku & Leipä Keisarin. Sekin oli ihanan vanhanaikainen pieni puoti, jonka valikoimat saivat veden kielelle ja joka tarjosi visuaalisia nautintoja kaupanteon yhteydessä!

Hyvää viikonloppua!
xoxoxo
Hanna

Kommentit (1)

Mia
2/1 | 

Voi jee, Country White & Ulla, terkkuja täältäkin Ullalle! Ja nyt mä alan odottaa kirjettä <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla