Sain ex tempore –mahdollisuuden lähteä viikoksi Espanjaan juuri kun kelit kotona olivat tylsääkin tylsemmät. Kirjoitan tätä hotellin sängyllä (ja ergonomia on taas ihan päin mäntyä ja se tulee kostautumaan!) ovi on auki terassille ja aamuaurinko paistaa jo ihanasti luvaten lämmintä päivää. Hetki sitten olin aamiaisella ulkona ja kuuntelin kuinka mainingit löivät rantaan, aaah super-ihanaa. En ole koskaan ajatellut kuinka helppoa ja lopulta edullista on ottaa pieni tauko talvesta ja lähteä kuntolomalle viikoksi. Tähän aikaan – tammikuussa – saa matkustaa melko kauas, jos haluaa todellista paahdetta ja lämmintä merivettä. Mutta Espanja on oikein nappi vaihtoehto, jos ei halua panna matkaan paljon rahaa ja tähtäimessä on kuntoilu ja sääksi riittää Suomen kesän kaltainen ilma. On hiljainen sesonki ja hotellien hinnat ovat edullisia, lentoyhtiöiltä saa hyviä tarjouksia eikä perillä takuuvarmasti sada räntää. Paikka valittiin melko sattumavaraisesti ja määränpääksi valikoitui Benalmadena - tuttavallisesti Pena ja Leena - Costa del Solilla. Matkalaukkuun pistin liikuntatrikoita, uikkareita ja lenkkareita. Mukaan tulivat myös kävelysauvat. Aamut ovat alkaneet tunnin sauvalenkillä osittain laatoitettua rantatietä pitkin ja osittain hiekalla. Rakastan merta ja sen ääniä ja on ollut ihanaa kävellä nousevan auringon värjäämän taivaan rusotuksessa. Mutta ihanaa on ollut myös kohdata muut lenkkeilijät! Varsinkin rantaväylällä käsi kädessä kulkevat mummot ja papat! En ole missään aikaisemmin nähnyt niin paljon rakkautta ja hellyyttä kulkemassa, kuin täällä. Ikähaarukka on lavea, kansallisuuksia on äärestä laitaan, asut ja kampaukset sekä hiusten ja ryppyjen määrät vaihtelevat, samoin askelluksen tahti, mutta käsi pitää kädestä ja hymy on herkässä. Lenkkipolun varrella rannassa on kuntoilulaitteita joita käyttävät yhtälailla parikymppiset kuin seitsemänkymppiset. Täällä vanhemmankin ihmisen on helppoa pitää huolta kunnostaan ja liikkua, kun ei ole kylmää eikä liukasta. Omaan ohjemaani on kuulunut myös punttitreeni hotellin kuntosalissa, polkupyöräily pitkin rantaa, hiillostetut sardiinit ja hotellin yllättävän muikea kylpylä, jonka altaassa on merivettä ja kahdeksan erilaista turbiinisuihkuilla varustettua vesihierontapistettä. Ilahduttavaa on voima, jolla vesi tulee ja hieroo selkää, jalkoja jalkapohjia jne. Kun on kiertänyt altaan kerran, voi piipahtaa suomalaisessa saunassa (!) ja ottaa toisen kierroksen ja päättää sen turkkilaisen saunan lempeisiin höyryihin. Kävin myös puolen tunnin rentouttavassa hieronnassa, joka oli sitä minkä nimikin lupasi. Aikamoista herkkua siis talven keskellä. Ihanaa on, kun arki ja pimeys katkeaa hetkeksi palmujen katveeseen, mutta ihaninta on nähdä käsi kädessä kulkevat ihmiset. Rakkaus lämmittää kuumemmin kuin aurinko, vaikka sitä vain katsoisi! With love Hanna

Kommentit (2)

Ninotska
3/2 | 

Ihanaa! En ole koskaan ollut erityisen tohkeissani Espanjasta, mutta tämä herätti ajatuksia.. Kun en ole edes varsinainen aurinkoranta/helleihminen. Myös paikallisten ihmisten seura, vähäinen turistien määrä, kesäkauteen verrattuna raikkampi ilma houkuttaa. Hedelmiä ja simpukoitahan on ympäri vuoden :)

Not bad, not bad at all!

Hanna Sumari
4/2 | 

Hei Ninotska!
Suosittelen lämpimästi low season -matkailua aurinkorannikolla. Osa ravintoloista on kiinni, mutta tunnelma on ihana. Myös hinta-laatu -suhde on oiva. Minäkin asun nyt viiden tähden hotellissa edulliseen hintaan. Saan vähän väriä kalvakkaan nassuuni ja liikunta maistuu niin mukavalta kun aurinko paistaa ja meri kuohuaa. Rakastan jokaista hetkeä! Tule!
Hanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla