Ehkä olette huomanneet että olen perso makealle. Leipominen ja jälkiruokien tekeminen on minusta hauskempaa kuin ruoan valmistaminen – paitsi juhlaruoan! Joku aika sitten kävin tutustumassa kesän ruokauutuuksiin ja kas mitä hauskaa löysinkään! Tätä ette voi uskoa todeksi, mutta alla olevassa kuvassa on suklaamousse, joka on tehty oliiviöljystä ja se oli ihanaa. Eli jos ei maistu maitotuotteet, niin valitse sitten kasvikunnan aarteita. En ole mikään oliiviöljyjen tuntija ja usein olen ostanut voimakkaan makuista öljyä joka on ollut mielestäni suoraan sanoen pahaa. Siksi maistoin tätä moussea hyvin varauksellisesti. Mutta nams ja

pams se oli superhyvää. Siksi ohjeessa on myös mainittu tarkkaan käytettävän öljyn nimi. Eiköhän tätä voisi kutsua superfoodiksi?

Suklaamousse neljälle

150g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50 %)
0,75 dl Gaea Sitia, Crete extra virgin oliiviöljyä
4 munaa
0,75 dl kidesokeria
1 hyppysellinen gourmet suolaa
2 rkl raastettua appelsiininkuorta
1 rkl Cointreauta

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
2. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi.
3. Toisessa kulhossa vatkaa valkuaiset ja loput sokerit vaahdoksi.
4. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteen yllä. Lisää oliiviöljy ja sekoita.
5. Lisää suklaaseos keltuaisvaahdon joukkoon, ja sekoita.
6. Lisää valkuaisvaahto, raastettu appelsiininkuori ja Cointreau. Sekoita varovasti ja kaada laseihin. Koristele suklaaraasteella ja ripauksella suolahiutaleita. Anna seistä kylmässä ennen tarjoilua.

Nopeat ja näyttävät herkut ovat juhlanjärjestäjän valttikortteja ja ässiä hihassa, kun aikaa on vähän. Tässä on hauska tapa tarjota ihania Dajim fanipaloja tai muita namiherkkuja jotka sopivat yhteen mansikoiden kanssa ja pysyvät tikun nokassa :)

Maljan pohjalla on hienoa sokeria, jossa tikut pysyvät mainiosti pystyssä. Ja sokerin voi tietysti käyttää, kun juhlat on ohi.

Nopeaa ja hyvää on tietysti myös pannari, letut ja köyhät ritarit. Niiden seuraksi on aika kaapia viimeisetkin pakastemarjat ja tehdä niistä nopea hillo hillosokerin ja kivojen mausteuden, kuten kanelitangon, tähtianiksen ja vaniljan kanssa.

Nam nam ja iloa päivään!

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2012
2011