
On aamiaisihmisiä ja ei-aamiaisihmisiä. Minä kuulun ensimmäisiin. Olen rakastanut aamupalaa lapsesta saakka, mutta luultavasti olen kertonut isäni valmistamista ihanista herkkuaamiaisista täällä jo aiemmin. (En voi muistaa, sillä kohta täällä on SADAS kirjoittamani teksti!!!)
Tavallisin aamupalani on vuosikaudet ollut sama simppeli juttu: kaksi ruisleipäviipaletta, juustoa ja kuppi kahvia plus Hesari. Käytyäni ystäväni luona Sveitsissä tutustuin birchermüesliin ja nyt olen opetellut tekemään sitä. Voi taivas, että se on hyvää! Ja kuinka hyvä olo siitä tulee. Olen nyt pari viikkoa tehnyt sitä joka aamu kolmelle ja kyllähän siinä vartti vierähtää mutta voi autuus – se on sen väärtti! Kaiken minkä saan ostan tähän luomuna ja ilokseni sain ihan tuosta pikkuisesta lähikaupastamme viimeviikolla kotimaisia omenia. Tässä resepti – kokeile!
Kokojyväkaurahiutaleita (Elovena ei tähän käy – tulee limaista) Laita kaurahiutaleet likoamaan edellisenä iltana kylmään veteen jääkaappiin. Tarvitset noin kolminkertaisen määrän vettä hiutaleisiin nähden. Voit liottaa muutaman päivän annoksen kerrallaan ja säilyttää jääkaapissa.
1 dl liotettuja kokojyväkaurahiutaleita
Pieni omena
½ päärynää
½ luomusitruunaa
8 saksanpähkinän puolikasta
1-2 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl (itsetehtyä) mysliä
tuoreita marjoja tai hedelmiä. Olen laittanut pensasmustikoita, vadelmia, karhunvadelmia, mansikoita ja viinirypäleitä vaihtelevasti ja lisännyt pakastimesta 5-10 tyrnimarjaa muiden lisäksi
1 tl agavesiirappia, vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
raasta luomuomena kuorineen ja kuorittu päärynä karkeaksi raasteeksi lautaselle. Purista joukkoon puolen sitruunan mehu ja lisää turvonneet kaurahiutaleet sekä pähkinät. Sekoita ja lisää joukkoon jugurtti. Sirota pinnalle itse paahdettua mysliä ja tuoteita marjoja tai hedelmäpaloja. Valuta hiukan agavesiirappia pinnalle. Nauti!