itsetehtyä müsliä, tuoreita mustikoita ja luonnonjugurttia!

Müsli on herkkuani ja kauppojen hyllyt suorastaan notkuvat erilaisia variaatioita herkustani, mutta kuta tarkemmin tutustun tuoteselostuksiin sitä hankalammaksi tulee valinta. (Kirjoitetaanko se muuten y:lla vai ü:lla ? Minusta se pitää voida kirjoittaa mysli, mutta hienostellaan tänään ? ) Niissä on sokeria, suolaa ja rasvaa ja osa on yhtä turhaa huttua kaikki tyynni. No eipä mitään – päätin tehdä sitä itse! Ja voin sanoa, että wooow mitä herkkua siitä tulikaan! Tehkää ihmeessä tekin ja kertokaa mulle omia kokemuksianne müsleistä. Oma reseptini jossa kaikki ainesosat olivat luomua on tässä:

3 dl kaurahiutaleita
2 dl ruishiutaleita
1 dl splettihiutaleita
1 dl kauraleseitä
2 dl erilaisia pähkinöitä
1/2 dl pellavansiemieniä
1 dl kurpitsansiemeniä
kanelia ja inkivääriä jauheena
hiukan suolaa
1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
3 rkl hunajaa

Kuivattuja hedelmiä tai marjoja maun mukaan. Esim aprikoosia, taateleita viikunoita pieneksi paloiksi leikattuna tai mustikoita puolukoita, rusinoita ja gojimarjoja.

Laita hiutaleet, pähkinät ja siemenet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle kanelia ja inkivääriä (myös vanilja voi sopia jos pitää siitä – minä rakastan vaniljaa mutten halua syödä sitä aamiaisella). Lisäsin myös sormisuolaa, jonka puristin kädessäni hienoksi. Suola maistuu selvästi siellä täällä müslissä ja pidin siitä erityisesti.

Sekoita juokseva hunaja öljyyn. (jos hunajasi on kovaa, lämmitä sitä varovasti mikrossa tai vesihauteessa)

Kaada öljy/hunaja seos muruseoksen päälle ja sekoita se kahden haarukan avulla tasaisesti müslin joukkoon.

Paahda müsliä 170°C uunissa noin 15-20 min ja sekoita välillä. Ole tarkka herkku kärähtää helposti.

Jäähdytä hyvin ja lisää lopuksi kuivatut hedelmät

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2012
2011